Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tarifele de roaming ar putea fi eliminate între Moldova, Ucraina, Georgia și Azerbaidjan

© Sputnik / Rodion ProcaTelefon mobil
Telefon mobil - Sputnik Moldova
Abonare
Tarifele de roaming ar putea fi eliminate între țările GUAM. Pavel Filip: Am zis să oferim un exemplu și să ne mișcăm mai repede.

CHIȘINĂU, 5 oct – Sputnik. Cetățenii din Georgia, Ucraina, Azerbaidjan și Republica Moldova ar putea vorbi la telefon fără a achita tarife de roaming. Subiectul a fost discutat astăzi în cadrul reuniunii șefilor de guverne GUAM, care a avut loc la Chișinău.

Мобильный телефон - Sputnik Moldova
Moldovenii ar putea beneficia de tarife reduse la roaming

”Și Georgia, și Ucraina, și Republica Moldova duc aceste discuții în cadrul Parteneriatului Estic cu Uniunea Europeană. Și de ce nu, am zis să oferim un exemplu: cât de repede putem să ne mișcăm în cadrul platformei GUAM. Este o temă care urmează să fie pregătită și discutată și în cadrul ulterioarelor reuniuni”, a declarat prim-ministrul Pavel Filip în cadrul conferinței comune a celor patru premieri. 

Filip a discutat despre eliminarea tarifelor de roaming între România și Republica Moldova cu ministrul român al Economiei, Dănuț Andrușca, aflat în vizită la Chișinău în luna mai. De asemenea, subiectul eliminării tarifelor de roaming cu țările Uniunii Europene a fost discutat și în cadrul summit-ului Parteneriatului Estic de la Bruxelles, la care a participat și prim-ministrul.

Fluxul de știri
0