Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldovenii ar putea beneficia de tarife reduse la roaming

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaМобильный телефон
Мобильный телефон - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Chiril Gaburici către noul director al ANRCETI: Împreună trebuie să ne concentrăm pe interconectarea telefonică cu Transnistria, calitatea serviciilor de comunicații electronice și accesibilitatea tarifelor de roaming pentru cetățeni.

CHIȘINĂU, 17 iul – Sputnik. Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, l-a prezentat angajaților Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI) pe noul director al instituției, Octavian Rău.

Gaburici a declarat că mizează pe responsabilitatea și profesionalismul noului director. 

Телефоны, telefon - Sputnik Moldova
Societate
De ce moldovenii nu mai vorbesc la telefonul fix - A fost găsită explicația

”Insist pe o colaborare constructivă dintre Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) și ANRCETI, deoarece  sectorul IT devine tot mai atractiv pentru investitori și este în ascensiune cu 9 procente față de anul trecut, iar ca pondere în PIB, acest sector atinge 6,6 la sută și este în continuă creștere”, a declarat Gaburici.  

Ministrul a mai menționat că cele două instituții – MEI și ANRCETI – trebuie să se concentreze pe trei directive: interconectarea telefonică cu Transnistria; calitatea serviciilor de comunicații electronice pe piața Republicii Moldova și accesibilitatea tarifelor de roaming pentru cetățeni.

”Vă asigur că împreună cu echipa vom depune tot efortul pentru a aduce un plus valoare Agenției pe care o reprezentăm și vom activa în interesul public, îmbunătățind calitatea serviciilor pentru cetățeni”, a spus directorul ANRCETI.

Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI) este autoritatea publică centrală care reglementează activitatea în sectoarele comunicații electronice, tehnologia informației și comunicații poștale, asigură implementarea strategiilor de dezvoltare a acestor sectoare și supraveghează respectarea legislației în domeniu de către furnizorii de pe piețele de comunicații electronice și de servicii poștale.

Fluxul de știri
0