Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Din 9 octombrie, mașinile din Transnistria vor putea trece hotarul Republicii Moldova

© Sputnik / Мирослав Ротарьпограничная полиция
пограничная полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Din 9 octombrie, mașinile din Transnistria cu numere de înregistrare neutre vor putea fi admise în traficul rutier internațional.

CHIȘINĂU, 5 oct – Sputnik. Începând cu data de 9 octombrie, mijloacele de transport  din regiunea transnistreană cu plăcuțe cu numere de înmatriculare neutre și certificate de înmatriculare permanente vor putea fi admise în traficul rutier internațional.

ремонт дороги пробка автомобили номер ПМР Проспект Штефана чел Маре Bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt in reparație reparația drumului ambuteiaj mașini - Sputnik Moldova
Societate
Din ce dată transnistrenii vor putea merge cu mașinile peste hotarele Republicii Moldova

Biroul politici de reintegrare readuce în atenția conducătorilor auto care circulă cu asemenea mijloace de transport că, la traversarea frontierei de stat a Republicii Moldova este necesar să dispună de următoarele acte: certificatul de înmatriculare a vehiculului; permisul de conducere; pașaportul valabil pentru călătorie în țările de destinație și/sau tranzitate în condițiile statelor respective; asigurarea de răspundere civilă auto; actul care confirmă transmiterea în folosință a vehiculului cu număr de înmatriculare neutru; raportul de inspecție tehnică periodică a vehiculului; semnul statului; alte acte justificative, necesare călătoriilor în străinătate.

Transnistrenii vor putea pleca peste hotare cu mașinile proprii>>>

Conducătorilor auto li se recomandă să consulte legislația statului de destinație/tranzitat și să respecte normele de circulație rutieră.

Republica Moldova a informat depozitarul Convenției asupra circulației rutiere internaționale despre noile prevederi ale legislației naționale.

Fluxul de știri
0