Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Din ce dată transnistrenii vor putea merge cu mașinile peste hotarele Republicii Moldova

© Sputnik / Мирослав Ротарьремонт дороги пробка автомобили номер ПМР Проспект Штефана чел Маре Bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt in reparație reparația drumului ambuteiaj mașini
ремонт дороги пробка автомобили номер ПМР Проспект Штефана чел Маре Bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt in reparație reparația drumului ambuteiaj mașini - Sputnik Moldova
Abonare
Locuitorii din stânga Nistrului pot depune de astăzi cerere de obținere a plăcuțelor de înmatriculare neutre.

CHIȘINĂU, 10 sept – Sputnik. Din 10 septembrie, locuitorii din stânga Nistrului vor putea depune actele pentru obținerea numerelor de înmatriculare neutre la punctele de înmatriculare a mijloacelor de transport din regiunea transnistreană, deschise în orașele Tiraspol și Râbnița.

Ambuteiaj, transport, транспорт, пробки - Sputnik Moldova
Politică
Transnistrenii vor putea pleca peste hotare cu mașinile proprii

Punctele sunt deschise în regim de testare și cu lansarea procedurii de înregistrare prealabilă on-line. Beneficiarii acestui mecanism sunt persoanele fizice precum și persoanele juridice, care nu desfășoară activitate comercială și sunt înregistrați la Agenția Servicii Publice, inclusiv prin cumul cu alte condiții obligatorii pentru ambele categorii.

Acest mecanism este aplicabil vehiculelor din stânga Nistrului și mun. Bender, cu excepția localităților Cocieri, Corjova, Coșnița, Doroțcaia, Molovata Nouă, Pîrîta, Pohrebea, Vasilievca din raionul Dubăsari.

În condițiile stabilite de legislația națională, locuitorii din stânga Nistrului și mun. Bender vor circula în traficul rutier internațional cu plăci de înmatriculare neutre (trei litere și trei cifre), vor beneficia de certificat de înmatriculare de tip nou, în baza raportului de inspectare tehnică a mijlocului de transport eliberat de instituțiile acreditate de ANTA.

Totodată, beneficiarii vor achita în condiții similare taxele pentru înregistrare și reînregistrare a mijloacelor de transport prevăzute de legislație, iar pentru vehiculele introduse după data de 24 aprilie 2018 vor prezenta documentul vamal de tip nou TV 24.

Din data depunerii setului de acte pentru perfectare în unul dintre punctele de înregistrare a mijloacelor de transport, accesul în traficul rutier internațional va avea loc peste 30 de zile.

În termen de 30 zile de la data depunerii actelor de înregistrare și reînregistrare în adresa ghișeelor din Tiraspol și Râbnița, beneficiarul va primi pașaport tehnic provizoriu, care va permite circulația doar în limitele frontierelor Republicii Moldova.

Mecanismul stabilește proceduri clare de verificare a autovehiculelor ce se află în căutare națională și internațională sau declarate pierdute până la eliberarea pașaportului tehnic final și accederea în trafic rutier internațional, precum și cele care trebuie sa se conformeze testării (reviziei) tehnice.

Regimul de lucru a oficiilor va funcționa cu programare prealabilă, săptămânal, de marți până sâmbătă.

Fluxul de știri
0