Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon: Spre regret, a fi profesor nu este în vogă, nu este profitabil și avantajos

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Игорь Додон
Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a adresat un mesaj de felicitare angajaților din educație de Ziua Profesională a Lucrătorilor din Învățământ.

CHIȘINĂU, 5 oct — Sputnik. Mesajul lui Igor Dodon a fost plasat pe pagina oficială a șefului statului presedinte.md.

Alina Trofim - Sputnik Moldova
Bucuria de a fi profesor. Interviu cu Alina Trofim

"Stimați angajați ai sistemului educațional din Republica Moldova, îmi face o deosebită plăcere să Vă adresez cordiale felicitări cu ocazia Zilei Profesionale și să Vă exprim gratitudinea pentru activitatea depusă cu dăruire și sacrificiu în numele viitorului țării și al cetățenilor ei", a scris președintele Dodon.

"Astăzi, mai mult ca oricând, gândurile bune, florile recunoștinței și cuvintele de mulțumire se îndreaptă spre Domniile Voastre — cei care dăruiți parte din sine fiecărui discipol, cei care, printr-un enorm consum de forțe fizice și intelectuale, răspândiți lumina cunoașterii în noi și noi generații de elevi și studenți.

În societatea contemporană, spre marele nostru regret, a fi profesor nu este în vogă, nu este profitabil și avantajos. Toți însă, chiar dacă nu o spunem cu voce tare și răspicat, suntem conștienți de rolul și importanța meseriei căreia Vă dedicați, respectăm acel glas al vocației care, indiferent de greutăți, Vă cheamă la muncă pentru a împărtăși din vastul cunoștințelor, din imensitatea sufletului, din înțelepciunea vieții", a menționa Igor Dodon.

El a ținut să le mulțumească cadrelor didactice, "în numele elevilor de ieri, de azi și de mâine, pentru dragoste și toleranță, pentru înțelegere și bunătate, mărinimie și altruism, pentru această povară binecuvântată, pe care o duceți cu demnitate și mândrie".

Fluxul de știri
0