Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bucuria de a fi profesor. Interviu cu Alina Trofim

© Sputnik / OsmatescoAlina Trofim
Alina Trofim - Sputnik Moldova
Abonare
În fiecare an, la 5 octombrie, în Republica Moldova este sărbătorită Ziua Învățătorului. Doctorul în biologie, Alina Trofim a relatat că meseria de profesor presupune niște valori umane printre care și conștiința responsabilității sociale că dascălul formează viitorul unei societăți.
Bucuria de a fi profesor. Interviu cu Alina Trofim

În ciuda greutăților și problemelor din sistemul educațional, mulți profesori rămân fideli meseriei lor și își îndeplinesc munca cu demnitate.

"Profesorii, în ziua de astăzi, nu lucrează pentru bani sau alte valori materiale. Învățătorii își îndeplinesc meseria din plăcere. Ei primesc o satisfacție enormă din procesul de predare și atunci când "culeg roadele" discipolilor săi. Profesorul este un model pe care copilul tinde să-l urmeze și să obțină performațe", a declarat profesorul universitar.

Ziua Profesorului este un prilej bun de a le mulțumi dascălilor pentru dăruire, cunoștințele oferite și profesionalismul cu care-și îndeplinesc meseria. Cu această frumoasă ocazie, în studioul radio Sputnik Moldova, profesorul universitar Alina Trofim a transmis un mesaj de felicitare către toți pedagogii din țara noastră.

Mai multe informații aflați din interviul realizat cu Alina Trofim accesând fișierul audio.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0