Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Chinezii ”au pus ochiul” pe Aeroportul Internațional Liber Mărculești

© Photo : Youtube / Sergiu GrosuAeroportul Internațional Liber Mărculești
Aeroportul Internațional Liber Mărculești - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
O importantă companie chineză este interesată să investească în Aeroportul Internațional Liber Mărculești.

CHIȘINĂU, 5 oct – Sputnik. O companie chineză este interesată în dezvoltarea proiectelor comune în domeniul de producere pe teritoriul Aeroportului Liber Internațional Mărculești, precum și de exportul de produse alimentare din Moldova spre China. Intenția i-a fost prezentată ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, de reprezentanții companiei chineze care se află într-o vizită în țara noastră. 

Архивное фото. Взлетно-посадочная полоса аэропорта и шасси самолета - Sputnik Moldova
Cui îi cedează Ministerul Apărării Aeroportul Mărculești

Ministrul a menționat că acest aeroport reprezintă un punct strategic pentru volumul de mărfuri ce tranzitează Republica Moldova și oferă acces imediat către transportul rutier și feroviar.

„Republica Moldova oferă diverse oportunități pentru investitorii străini, în special prin acordarea facilităților fiscale agenților economici care activează în cadrul parcurilor industriale și zonelor economice libere, cum ar fi taxa unică de 7 la sută, procedura simplificată de raportare”, a menționat ministrul Economiei și Infrastructurii.

Reprezentanții companiei chineze și-au reiterat disponibilitatea de a investi în țara noastră. Potrivit acestora, Republica Moldova reprezintă o punte de legătură între Est și Vest.

În cadrul Aeroportului Internațional Liber „Mărculești” își desfășoară activitatea opt rezidenți. 

Fluxul de știri
0