Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Surpriză de proporții la ședința Parlamentului: Ce li s-a întâmplat deputaților

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание Парламента 27.09.2018
Заседание Парламента 27.09.2018 - Sputnik Moldova
Abonare
Pe ordinea de zi a ședinței plenare de astăzi erau 11 proiecte de lege și hotărâri de Parlament, printre acestea legile cu privire la modificarea Codului Audiovizualului, Codului Muncii, a Legii Concurenței, a Legii cu privire la statutul funcționarului public cu statut special din cadrul MAI.

CHIȘINĂU, 4 oct – Sputnik. Ședința plenară a Parlamentului de la Chișinău, care urma să aibă loc astăzi, a fost subit întreruptă. Motivul – lipsa cvorumului. Fracțiunile PSRM, PL și PLDM au părăsit sala în semn de protest față de refuzul de a include pe ordinea de zi a mai multor audieri a membrilor din Guvernul Pavel Filip. 

Ședința Parlamentului 03.05.2018 - Sputnik Moldova
Societate
Andrian Candu a cerut darea de seamă de la doi miniștri din Guvernul Filip

Opoziția parlamentară a propus astăzi organizarea în Parlament a audierilor cu privire la privatizarea Companiei ”Air Moldova”, invitarea procurorului general și a procurorului anticorupție la audierile cu privire la frauda bancară, invitarea la raport a mai multor miniștri din Guvernul Pavel Filip, printre care ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu, ministrului Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc. Aceste propuneri nu au întrunit însă numărul necesar de voturi pentru a fi incluse pe ordinea de zi a ședințelor în plen. 

”Am luat decizia de a părăsit plenul Parlamentului și am chemat alte grupuri parlamentare să facă același lucru. Asta înseamnă că spre sfârșitul mandatului poate se va trezi simțul de responsabilitate civică a unor deputați”, a declarat socialistul Vlad Bătrâncea după ce sala a fost părăsită și de deputații din  PL și PLDM.

Bătrâncea a invitat și deputații din Grupul Parlamentar Popular European să facă același lucru și să părăsească sala de ședințe. 

Imediat după aceasta, președintele Parlamentului a convocat ședința Biroului permanent, care a decis să propună plenului Parlamentului votarea proiectelor de lege imediat după dezbaterile în plen în scopul disciplinării deputaților. Ședința va continua, începând cu ora 14:00. 

Pe ordinea de zi a ședinței plenare de astăzi erau 11 proiecte de lege și hotărâri de Parlament, printre acestea legile cu privire la modificarea Codului Audiovizualului, Codului Muncii, a Legii Concurenței, a Legii cu privire la statutul funcționarului public cu statut special din cadrul MAI, dar și proiectul de hotărâre cu privire la constituirea Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de imixtiune ilegală a Fundației ”Dialog Deschis” și fondatoarei acesteia, Ludmila Kozlowska, în treburile interne ale Republicii Moldova și finanțării ilegale a unor partide politice.

Fluxul de știri
0