Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Elena Udrea, reținută în Costa Rica: Ce se va întâmpla cu bebelușul ex-ministrului român

© AP Photo / Bogdan Stamatin/MEDIAFAX FOTOElena Udrea
Elena Udrea - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În spaţiul public au început să apară diverse ipoteze privind situaţia fostului ministru român al Turismului, însă toată lumea este de acord asupra unui aspect cuprins în legislaţia Republicii Costa Rica.

BUCUREŞTI, 4 oct — Sputnik, Georgiana Arsene. Ştirea zilei în României este, cu siguranţă, cea referitoare la reţinerea Elenei Udrea şi a Alinei Bica în Costa Rica.

Dincolo de problema extrădării sau nu a fostului ministru al Turismului mai apare o problemă. Şi aceasta fiindcă, în urmă cu mai puţin de două săptămâni, Elena Udrea a născut o fetiţă.

În momentul reţinerii sale, aceasta se afla la plimbare împreună cu bebeluşul, cu mama sa, dar şi cu logodnicul.

În luna iunie a anului în curs, în momentul în care Udrea a fost condamnată la şase ani cu executare în dosarul „Gala Bute", ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat că o extrădare este posibilă, chiar dacă România nu are tratat de extrădare cu Republica Costa Rica.

Veronel Rădulescu, avocatul din România al Elenei Udrea, a declarat că instanţa din Costa Rica nu va dispune extrădarea fostului ministru, mai ales că micuţa are cetăţenie costaricană, cu drepturi protejate de autorităţile din Costa Rica, iar una dintre prevederile legislative arată că un copil nu poate fi despărţit de mama sa.

„Din punctul meu de vedere, instanţa nu va dispune extrădarea Elenei Udrea, mai ales că fetiţa are cetăţenie costaricană, cu drepturi protejate de autorităţile din Costa Rica, mai ales că fetiţa are cetăţenie costaricană, una din prevederi fiind că un copil nu trebuie despărţit de mama sa", a explicat Rădulescu.

Şi avocata Laura Vicol a precizat că această prevedere ar putea să o salveze pe Elena Udrea, în sensul că nu va fi trimisă în ţară.

Elena Udrea - Sputnik Moldova
Fuga Elenei Udrea face prima victimă în Costa Rica

Jurnalistul Victor Ciutacu a precizat că situaţia Elenei Udrea, care a devenit de scurt timp mamă, i se pare complicată. Cu toate acestea, Ciutacu a explicat că reţinerea Elenei Udrea nu ar trebui să fie un şoc și că autorităţile au luat-o de lângă copil, ceea ce este oarecum complicat, dat fiind faptul că este vorba despre un minor nou-născut.

Mai mult, acesta a menţionat că reţinerea fostului ministru al Turismului e suprinzătoare şi că intervenţia Interpol a fost necesară fiindcă poliţia din Costa Rica în mod normal nu are dreptul să se atingă de o persoană căreia statul i-a acordat azil.

„Mie mi se pare mai complicată situaţia Elenei Udrea, dat fiind faptul că abia a născut", a punctat Ciutacu.

Potrivit declaraţiilor omului de afaceri Cornel Tăbăcaru, stabilit în Costa Rica, autorităţile au liniştit-o pe Udrea, care era foarte agitată în legătură cu situaţia copilului şi căruia fostul ministru al Turismului i-ar fi trimis lapte matern.

Fluxul de știri
0