Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fuga Elenei Udrea face prima victimă în Costa Rica

© Photo : Facebook / Elena UdreaElena Udrea
Elena Udrea - Sputnik Moldova
Abonare
Scandal uriaş la Ministerul Afacerilor de Externe. Instituţia nu ştia că protejata lui Băsescu ar fi primit statut de refugiat politic.

BUCUREŞTI, 18 apr — Sputnik, Georgiana Arsene. Elena Udrea provoacă un nou scandal, după cel privind statutul său de refugiat politic în Costa Rica, acolo unde se află împreună cu prietena sa de cumpărături la Paris, Alina Bica. Ambele au condamnări, în primă instanţă, cu executare.

Traian Băsescu și Elena Udrea - Sputnik Moldova
Cum a reacționat Băsescu la vestea despre sarcina Elenei Udrea

De data aceasta, însă, Elena Udrea a făcut-o lată. Şi nu este vorba despre inimi frânte, ci de cariere distruse. Mai precis, ambasadorul român în Costa Rica a fost demis.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, astăzi, Decretul privind rechemarea domnului Ion Vîlcu din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Statele Unite Mexicane, Republica Nicaragua, Republica El Salvador, Republica Costa Rica, Republica Guatemala şi în Republica Honduras, conform Administraţiei Prezidenţiale.

 Acesta fusese acreditat or extraordinar şi plenipotenţiar în Statele Unite Mexicane. Ulterior, Ion Vîlcu a fost acreditat şi în celelalte state.

Reamintim că, în urmă cu cinci zile, avocatul Elenei Udrea le-a spus judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie că aceasta a obţinut statutul de refugiat politic în Costa Rica. Declaraţia a fost făcută în ziua în care se judeca ultimul termen în Dosarul „Gala Bute".

Năstase: Lecție de înaltă diplomație și atitudine în conflictul din Siria>>>

În primă instanţă, Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare.

Fluxul de știri
0