Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Când victimele represiunilor politice vor primi alocații majorate

© Sputnik / Miroslav RotariПоезд Боли
Поезд Боли - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul a decis de când vor fi acordate alocații majorate pentru victimele represiunilor politice din Moldova - detalii.

CHIȘINĂU, 13 iul — Sputnik. Începând cu 1 septembrie victimele represiunilor politice vor primi o alocație lunară de 500 de lei, mai mare cu 400 de lei ca până acum. Parlamentul a aprobat în lectură finală mai multe amendamente la Legea cu privire la protecţia socială suplimentară a unor categorii de populaţie.

”Victimele reabilitate ale represiunilor politice din perioada anilor 1917-1990 ar putea primi o alocație lunară de stat în valoare de 500 de lei, comparativ cu 100 de lei, în prezent. Totodată, persoanele care se încadrează în două sau mai multe categorii de beneficiari li se va stabili o singură alocaţie, la alegere”, informează Parlamentul printr-un comunicat.

Кабинет министров - Sputnik Moldova
Societate
Promisiune făcută de Guvern victimelor represiunilor staliniste - detalii

Potrivit autorilor, modificările au fost efectuate cu scopul asigurării unei protecţii suplimentare a celor 8452 de victime reabilitate ale represiunilor politice, cuantumul alocației cărora nu a fost majorat din anul 2012.

Pentru implementarea modificărilor propuse în anul 2018 vor fi necesare mijloace financiare în sumă de 12,9 milioane de lei. Banii sunt prevăzuți în limita sumei transferurilor de la bugetul de stat la bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul curent.

Fluxul de știri
0