Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Incredibil. Iată ce cadou le face Guvernul profesorilor de Ziua Învățătorului

© Sputnik / Александр Кондратюк / Accesați arhiva multimediaЭксперимент по переходу на электронные книги в средних школах
Эксперимент по переходу на электронные книги в средних школах - Sputnik Moldova
Abonare
În fiecare an, la 5 octombrie, în Republica Moldova este sărbătorită Ziua Învățătorului.

CHIȘINĂU, 3 oct – Sputnik. Guvernul de la Chișinău a decis majorarea mărimii alocațiilor pentru tinerii profesori care se angajează la un loc de muncă propus de stat. 

Astfel, alocația acordată cadrelor didactice cu studii superioare la angajare practic se va tripla. Mărimea aceste alocații va crește de la 45 de mii de lei la 120 de mii de lei. 

De asemenea, crește și alocația pentru absolvenții de la școlile profesionale. Suma acesteia se majorează de la 36 de mii de lei la 96 de mii de lei. 

Bani - Sputnik Moldova
Societate
Din 1 septembrie, profesorii nu-și vor mai primi salariile de odinioară

Totodată, Guvernul a decis să acorde fiecărui profesor un adaos anual la salariu de 2000 de lei. Acești bani sunt alocați pentru procurarea materialelor didactice, rechizite, cărți.

”Trebuie să avem o abordare sistemică. Nu trebuie să tăiem poalele la palton. Trebuie să cream un sistem eficient în educație și sunt sigur că bani se vor găsi”, a declarat premierul Pavel Filip. 

Șeful Guvernului a menționat că până la sfârșitul acestei sesiuni parlamentare va fi aprobată o nouă lege cu privire la salarizare. 

”Fiecare va primi salariu după capacitățile și funcția pe care o are”, a spus Filip.

În fiecare an, la 5 octombrie, în Republica Moldova este sărbătorită Ziua învățătorului.

Fluxul de știri
0