Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alarmant: Într-o localitate din Republica Moldova vor fi sacrificați toți porcii

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaСвиньи
Свиньи - Sputnik Moldova
Abonare
Din 2016 și până în prezent au fost înregistrate peste 30 de focare de pestă porcină africană, iar peste 250 de porci domestici au fost sacrificați.

CHIȘINĂU, 3 oct — Sputnik. Toţi porcii din satele în care au fost depistate trei şi mai multe focare de pestă porcină africană vor fi sacrificaţi.

Guvernul a aprobat astăzi un proiect ce prevede completarea „Normei sanitar-veterinare" privind stabilirea măsurilor generale de combatere a unor boli la animale.

Porci - Sputnik Moldova
Societate
Pesta porcină africană: Guvernul a dispus măsuri sporite de combatere a focarelor

Proiectul prevede nimicirea tuturor porcilor din localitățile unde s-au depistat cel puțin 3 focare de pestă porcină, pentru a nu permite răspândirea virusului în țară. Proprietarii animalelor sacrificate vor fi despăgubiți.

Documentul a fost elaborat şi aprobat pentru a combate şi preveni răspândirea pestei porcine pe teritoriul Republicii Moldova.

Astfel, toți porcii din satul Crocmaz, raionul Ștefan Vodă, vor fi sacrificați.

Potrivit Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, situaţia epizootică în Republica Moldova la pesta porcină africană (PPA) devine tot mai alarmantă, comparativ cu anii precedenți. Astfel, în 2018, au fost înregistrate 25 de focare de pestă porcină, dintre care 16 sunt active. Până acum, 14 raioane din sud-estul țării au fost afectate de acest virus, fiind nimiciți 253 de porci domestici.

Fluxul de știri
0