Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Peskov: Kremlinul este atent la evoluția ratei de popularitate a lui Putin

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaKremlin
Kremlin - Sputnik Moldova
Abonare
Purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei a confirmat că ratingul șefului statului este urmărit cu atenție.

CHIȘINĂU, 3 oct — Sputnik. Declarația a fost făcută în cadrul întâlnirii de azi cu jurnaliștii, care s-au interesat dacă Putin este preocupat de efectul pe care l-a avut majorarea vârstei de pensionare asupra gradului său de popularitate în rândul cetățenilor Rusiei.

Заместитель руководителя администрации президента РФ – пресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков - Sputnik Moldova
Rusia
Peskov: Impunerea blocadei asupra unor astfel de țări ca Rusia este imposibilă

”Știți atitudinea președintelui fața de aceste ratinguri. Fără doar și poate, urmărim cu atenție cum se schimbă acestea, această volatilitate, dar pentru președinte indicii de popularitate nu au fost niciodată un impediment pentru muncă reală spre binele oamenilor. Or, șeful statului a numit drept scop final al acestor transformări anume creșterea nivelului de viață a pensionarilor ”, a spus Dmitri Peskov, citat de RIA Novosti.

Acesta a reamintit că liderul de la Kremlin și-a expus poziția ”în mod absolut direct și sincer” în mesajul său televizat către națiune, în care a formulat abordarea și argumentele în legătură cu reforma sistemului de pensionare.

În conformitate cu legea adoptată de Duma de Stat pe 27 septembrie, va avea loc majorarea graduală a vârstei de pensionare până la 65 de ani pentru bărbați și 60 de ani pentru femei. Au fost luate în considerare propunerile lui Putin privind acordarea mai multor facilități femeilor și adoptarea unor măsuri de protecție socială față de persoanelor care sunt în pragul pensionării.

Fluxul de știri
0