Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce se va întâmpla cu piața de asigurări începând cu 1 iulie 2019: Anunțul făcut de Filip

© Photo : Guvernul RMPavel Filip și reprezentanții Consiliului Birourilor de la Bruxelles
Pavel Filip  și reprezentanții Consiliului Birourilor de la Bruxelles - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Pavel Filip a anunțat care este cea mai mare provocare în domeniul pieței nebancare din Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 3 oct — Sputnik. Guvernul anunță liberalizarea sectorului nebancar din Republica Moldova, începând cu 1 iulie 2019.

”Cea mai mare provocare este liberalizarea pieței nebancare, preconizată de la 1 iulie 2019. În prezent, se lucrează asupra pregătirii cadrului normativ necesar în acest scop, inclusiv pentru a preveni eventualele riscuri”, anunță guvernul printr-un comunicat.

Carte verde - Sputnik Moldova
Moldova: Noi schimbări pe piața asigurărilor obligatorii (RCA)

Miercuri, premierul Pavel Filip a declarat în cadrul unei întrevederi cu reprezentanții Consiliului Birourilor de la Bruxelles că garantarea stabilității pieței de asigurări este o prioritate a Guvernului.

El a spus că "așa cum s-a reușit stabilizarea sectorului financiar-bancar, unde au venit investitori serioși, precum banca Transilvania și BERD, așa și în sectorul nebancar va fi asigurată stabilitatea și predictibilitatea".

La rândul său, președintele Comitetului de monitorizare al Consiliului Birourilor de la Bruxelles, Daniel Wernli, a remarcat conlucrarea eficientă cu Biroul Național al Asiguratorilor de Autovehicule, dar și importanța fortificării acestuia.

”Vrem că BNAA să fie unul puternic, funcțional și un partener de încredere”, a accentuat Daniel Wernli.

Recent a fost aprobată Strategia de dezvoltare a pieței financiare nebancare și Planul de măsuri de fortificare a capacității financiare a asiguratorilor. Potrivit Guvernului, implementarea acestor documente va aduce la evoluții pozitive pe piața nebancară. Totodată, Guvernul precizează că piața asigurărilor generează venituri, fiind capabilă să acopere pe deplin volumul obligațiilor asumate, iar produsul de asigurare „Cartea Verde" este unul profitabil.

Fluxul de știri
0