Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova: Noi schimbări pe piața asigurărilor obligatorii (RCA)

© Sputnik / Miroslav RotariCarte verde
Carte verde - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritatea de Supraveghere din Republica Moldova intenționează să introducă un set de norme care vor lovi puternic piața intermediarilor din asigurări.

CHIȘINĂU, 11 iun — Sputnik. Autoritățile de la Chișinău vor să elimine comisioanele brokerilor pentru vânzările de asigurări obligatorii de răspundere civilă auto (RCA) și să îi oblige pe intermediari să își majoreze capitalul și să constituie garanții bancare.

Casă - Sputnik Moldova
Societate
Noi reguli de la Cadastru: Îi vizează pe cei care vând case și terenuri

Brokerii din Republica Moldova vor fi obligați să își majoreze capitalul social la un minim de 400 de mii de lei şi să constituie garanții bancare de un milion de lei, relatează Xprimm.md.

Companiile de asigurare nu vor mai putea plăti comisioane pentru vânzarea de RCA și „Carte Verde”, ceea ce înseamnă că cea mai mare parte a veniturilor brokerilor vor fi eliminate.

Asociația Brokerilor de Asigurare — Reasigurare din țară (ABAR) a trimis tuturor instituțiilor competente o scrisoare semnată de către 42 de brokeri din cei 60 activi, menționând că „prin excluderea intermediarilor din comercializarea produselor obligatorii auto (RCA și Carte Verde) se va crea o concentrare economică a acestor produse doar în mâinile asigurătorilor".

Fluxul de știri
0