Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Salvatorii sunt în alertă: Sfaturi de prevenire a intoxicațiilor cu dioxid de carbon

© Sputnik / Михаил Мокрушин / Accesați arhiva multimediaВинодельческий завод "Массандра" в Крыму
Винодельческий завод Массандра в Крыму - Sputnik Moldova
Abonare
Salvatorii continuă campania de prevenire a cazurilor de intoxicație cu dioxid de carbon. Aceștia avertizează că urmările pot fi tragice.

CHIȘINĂU, 2 oct — Sputnik. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI continuă campania de prevenire a cazurilor de intoxicație cu dioxid de carbon. Cele mai recente acțiuni de prevenire au avut loc în nordul, sudul și centrul țării. Angajații IGSU au vizitat mai multe gospodării particulare în raioanele Sângerei, Căușeni, dar și Cahul. Specialiștii au avertizat oamenii despre riscurile la care sunt supuși în perioada fermentării vinului. 

Vinhøst på Krim - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Recomandările experţilor în cazul intoxicării cu dioxid de carbon

Cetățenii sunt rugați să respecte regulile elementare de securitate pentru a evita cazurile de intoxicare cu dioxid de carbon. IGSU recomandă asigurarea încăperilor unde se produce vinul cu o ventilaţie corespunzătoare, sau ca procesul de fermentare să fie făcut în încăperi deschise sau în aer liber.

Mai mult, salvatorii îi îndemnă pe oameni să verifice concentrația oxigenului înainte ca aceștia să intre în beciuri, pentru a preveni urmările fatale. Cea mai simplă modalitate de a verifica prezența acestuia într-o încăpere este prin aprinderea unei lumânări.

În caz ca aceasta se stinge, înseamnă că este insuficiență de oxigen. Oamenii sunt îndemnați să evite aflarea îndelungată în beciurile, unde există recipiente cu vin în proces de fermentare, iar în caz dacă există necesitate de a intra într-o astfel de încăpere trebuie să anunțe în prealabil apropiații. Campania va dura pe parcursul perioadei de recoltarea și fermentare a strugurilor în toate regiunile țării noastre.

Conform IGSU, de la începutul lunii septembrie patru persoane și-au pierdut viața fiind intoxicați cu dioxid de carbon în urma procesului de fermentare a vinului, iar o persoană a fost salvată.

Fluxul de știri
0