Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Recomandările experţilor în cazul intoxicării cu dioxid de carbon

© Sputnik / Sergey AnashkevichVinhøst på Krim
Vinhøst på Krim - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Specialiştii susţin că vinul nu trebuie fermentat în beciuri, iar în cazul intoxicărilor cu dioxid de carbon victimele trebuie scoase imediat la aer.

CHIŞINĂU, 7 oct – Sputnik. Potrivit experților, dioxidul de carbon eliminat în urma fermentării vinului este foarte periculos pentru organism. Solicitat de Sputnik, președintele Asociației Producătorilor de Struguri din Moldova, Sergiu Vesca, a declarat că  intoxicarea cu această substanță se produce în doar câteva minute, iar victima nici nu sesizează acest fapt.

“Persoanele care s-au intoxicat cu dioxid de carbon trebuie scoase imediat la aer”, a declarat Vesca.

“Pe tot parcursul fermentării vinului, zahărul se preface în alcool și CO2. De aceea, până se încheie procesul de fermentare, CO2 se acumulează în încăpere”, a adăugat expertul.

Acesta susţine că vinul nu trebuie fermentat în beciuri, ci în spaţii deschise.

“Dioxidul de carbon are absolut același efect asupra tuturor. CO2 este substanța care blochează respirația”, a precizat președintele Asociației Producătorilor de Struguri din Moldova.

De la începutul toamnei, patru persoane și-au pierdut viața, fiind intoxicate cu dioxid de carbon. Cel mai recent caz a avut loc în dimineaţa zilei de astăzi. Un bărbat de 46 de ani şi mama acestuia în vârstă de 74 de ani, din satul Mingir, raionul Hâncești, au fost găsiți fără suflare în beciul gospodăriei lor.

Fluxul de știri
0