Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Reținere spectaculoasă: CNA a dat lovitura la Aeroportul Internaţional Chişinău

© Sputnik / Rodion ProcaСпецназ
Спецназ - Sputnik Moldova
Abonare
O angajată a postului vamal al Aeroportului Internaţional Chişinău a fost reţinută de CNA şi procurorii anticorupţie.

CHIȘINĂU, 1 oct – Sputnik. O angajată a postului vamal, amplasat în incinta Aeroportului Internaţional Chişinău, a fost reţinută duminică seară de către procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA. Aceasta este bănuită de pretindere şi luare de mită. 

CNA - Sputnik Moldova
Societate
Dosarul colectărilor ilicite de bani de la șoferi: Noi detalii de la CNA

Potrivit denunţătorului, banii ar fi fost pretinşi de la un cetăţean străin pentru a nu documenta nedeclararea unei sume importante de valută la intrarea în ţară. Femeia ar fi luat 200 de lire sterline pentru a nu documenta faptul că cetăţeanul străin nu a declarat suma introdusă în ţară în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Reţinerea a avut loc în timpul transmiterii celor 200 de lire sterline, iar angajata vamei a fost prinsă în flagrant. Aceasta a fost plasată în izolatorul CNA pentru 72 de ore. 

Pe marginea acestui caz a fost iniţiată o cauză penală pentru corupere pasivă, iar dacă va fi găsită vinovată funcţionara riscă până la 10 ani de închisoare.

În acţiunile sale, CNA şi procurorii au fost sprijiniţi de angajaţii Direcţiei securitate internă a Serviciului vamal care au acordat suport operativ pentru documentarea cazului.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de Procuratura anticorupţie.

Fluxul de știri
0