Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noi locuri de muncă în Moldova, o nouă șansă pentru moldovenii care-și caută un serviciu

CC0 / Pixabay / kalhh / Șomer
Șomer - Sputnik Moldova
Abonare
În Republica Moldova sunt create tot mai multe locuri de muncă. Rămâne însă deschisă problema personalului calificat.

CHIȘINĂU, 29 sept – Sputnik. Începând cu 1 octombrie, o companie ungară va deschide în Moldova o fabrică de producere a sistemelor de testare a echipamentelor electronice, cu circa 50 de locuri de muncă.

Șomaj, șomeri, căutarea unui loc de muncă - Sputnik Moldova
Societate
Șomerii din Moldova vor munci în folosul comunității

Este vorba despre compania ”Equip Test”, care produce echipamente pentru renumite companii din lume, inclusiv pentru compania ”Fujikura”, care își desfășoară activitatea în țara noastră. ”Equip Test” este producător mondial de sisteme de testare și măsurare pentru Printed Circuit Boards (PCB’s) și cablaje. În ultimii ani, compania a inaugurat fabrici de producție în Ungaria, Cehia, Polonia și Serbia.    

”Dorim să deschidem o fabrică de producere a sistemelor de testare a echipamentelor electronice în ZEL ”Expo Business Chișinău”. Vom angaja în următorii 2 ani, circa 50 de persoane calificate, ingineri si muncitori calificați. În 3-4 ani, numărul de angajați va crește până la 100 de persoane”, a declarat directorul executiv al companiei, Zoltan Kadar.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a specificat că absolvenții instituțiilor de învățământ din domeniul ingineriei mecanice și microelectronicii vor avea posibilitate să se încadreze în câmpul muncii acasă, în Republica Moldova.

Fluxul de știri
0