Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Anomalie meteo în Europa: Cât de afectată va fi Moldova

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Accesați arhiva multimediaФонтан перед зданием Лувра (на дальнем плане - крыло "Ришелье") в Париже.
Фонтан перед зданием Лувра (на дальнем плане - крыло Ришелье) в Париже. - Sputnik Moldova
Abonare
Vara aceasta a fost una atipică - țările din nordul Europei au fost afectate de temperaturi neobișnuit de ridicate, caracteristice mai degrabă pentru zonele sudice. Toamna vine și ea cu o surpriză de proporții.

CHIȘINĂU, 17 sept — Sputnik. Anomalie meteo în Europa. Specialiștii prognozează o săptămână neobișnuit de caldă pentru această perioadă, informează digi24.ro.

Аномальные морозы в Югре - Sputnik Moldova
Ne așteaptă o iarnă lungă: Meteorologii au făcut primele prognoze

În cea mai mare parte a Europei, valorile termice maxime vor fi cu 8-12 grade mai mari decât media pentru această perioadă.

În sudul Franței sunt așteptate 34 de grade Celsius, la mijlocul săptămânii, în timp ce în nordul Germaniei maximele se vor apropia de 30 de grade. Mai la nord, în Danemarca și Suedia, se vor înregistra peste 20 de grade Celsius.

Climatologii au mai observat un fapt neobișnuit: mările ce înconjoară Europa sunt mai calde decât în mod normal pentru mijlocul lui septembrie. De exemplu, Marea Baltică şi Marea Neagră au cu până la 4 grade Celsius peste medie.

© Photo : Severe Weather EuropeAnomalie meteo anunțată de specialiști în Europa
Anomalie meteo anunțată de specialiști în Europa - Sputnik Moldova
Anomalie meteo anunțată de specialiști în Europa

Și în țara noastră temperaturile vor fi ca de vară săptămâna acesta. Valorile maxime vor crește treptat astfel că vor atinge sâmbătă 28…29 de grade.
Duminică însă vremea se schimbă brusc, astfel că ziua nu vor fi mai mult de 13…15 grade Celsius și vor cădea precipitații.

Fluxul de știri
0