Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Federația Rusă va relua producția legendarului „Zenit”

Abonare
În Rusia va fi reluată producția legendarei mărci de aparate foto „Zenit”.

CHIȘINĂU, 26 sept — Sputnik. În Rusia va fi reluată producția legendarelor aparate foto „Zenit", a declarat agenției RIA Novosti reprezentantul uzinei „Zverev" din orașul Krasnogorsk, care face parte din holdingul „Schwabe".

Împreună cu compania Leica, uzina va începe producția aparatelor foto de noua generație sub marca "Zenit M".

„Totuși, nu e vorba de o producție limitată cu noi funcții, ci de camere cu design limitat, cu un ambalaj exclusiv căruia îi va fi atribuit un număr individual. Tirajul camerei va fi unul foarte limitat. Vor exista doar 500 de bucăți numerotate și obiective Zenitar 1,0/35, care vor fi putea fi procurate în Rusia și Europa", a declarat reprezentantul companiei.

Smartphone - Sputnik Moldova
Smartphone-urile ar putea deveni un lux

Acesta a specificat că acesta este doar unui din proiectele de producție a camerei.

"Vom reieși din experiența obținută și vom decide care va fi următoarea cameră. Posibil, va fi vorba de mirrorless sau un telemetru perfecționat", a explicat reprezentantul uzinei.

Potrivit lui, prețul va fi „unul adecvat, luând în considerație brandul care participă în proiect".

"Camera Leica nu poate fi plasată în segmentul de prețuri în rând cu alte camera din producție în masa. Leica pune un semn de egalitate între numele său și calitate. Ei (Leica n.r.) au transmis toți parametrii necesari pe care urmează să-i respectăm în procesul de producție a obiectivelor. Luând în considerație acest fapt, prețul aparatului foto Zenit se va afla în segmentul de prețuri premium, între 5 și 6 mii de euro", a declarat sursa citată.

El a menționat că lentilele vor fi produse conform noilor standarde de calitate ale companiei Leica Camera AG, însă va păstrată și „acea imagine artistică irepetabilă obținută de obiectivele uzinei din Krasnogorsk".

"Camera Zenit M cu obiectivul Zenitar 35 mm f/1.0 va putea fi mânuită de orice persoană. Camera dispune de funcții moderne, care permite utilizarea ei în egală măsură de începători sau profesioniști. Am dotat camera cu o lentină universală, care un unghi mare de fotografiere și permite obținerea imaginilor de orice gen — de la portrete, până la peisaje și natură moartă", a spus reprezentantul uzinei.

Potrivit lui, compania Leica participă în acest proiect în calitate de OEM (original equipment manufacturer — producătorul original de echipament) producător de camere, furnizor de echipamente, în timp ce lentilele vor fi produse din materia primă din Rusia, fiind asamblată la uzina din Krasnogorsk.

"Zenit" este un model de aparate foto produse în Uniunea Sovietică de format mic, de tip mirrorless cu un singur obiectiv. Acesta este unul din primele aparate foto mirrorless cu un singur obiectiv din lume și a fost produs la uzina mecanică din Krasnogorsk (KMZ) între 1952 și 1956. Aparatul a fost dezvoltat în baza telemetrului "Zorkyi", produs din 1949 la KMZ. În total, au fost produse peste 21 milioane de unități a acestui aparat foto.

Fluxul de știri
0