Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Reguli noi la recalcularea pensiei: Ce se va schimba

© Sputnik / Евгений ПанасенкоСоциальный магазин
Социальный магазин - Sputnik Moldova
Abonare
Reexaminarea pensiei nu va putea fi solicitată mai des decât o dată la doi ani.

CHIȘINĂU, 27 sept — Sputnik. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a elaborat un proiect de hotărâre care conține un șir de modificări la Regulamentul cu privire la modalitatea de calculare a pensiilor și de confirmare a stagiului de cotizare pentru stabilirea acestora.

Bani - Sputnik Moldova
Societate
Pensiile din Moldova vor crește cu peste 4 mii de lei, din 1 ianuarie 2019

Potrivit modificărilor propuse, pensionarii care activează sau au activat în câmpul muncii după realizarea dreptului la pensie pentru limită de vârstă vor putea solicita reexaminarea pensiei nu mai des decât o dată la 2 ani, cu condiția că pensia calculată după reexaminare este mai mare decât cea aflată la plată. Această prevedere ar urma să fie aplicată după finalizarea procesului de reexaminare a pensiilor stabilite până la 1 ianuarie 2019.

Regulamentul este completat cu un nou punct care prevede că reexaminarea pensiilor pentru limită de vârstă, stabilite până la 1 ianuarie 2019, se efectuează în raport cu stagiul de cotizare acumulat după reexaminarea dreptului la pensie pentru limită de vârstă, conform eșalonării din acest tabel:

© Photo : Particip Gov MDPerioada de stabilire a pensiilor
Perioada de stabilire a pensiilor - Sputnik Moldova
Perioada de stabilire a pensiilor

Guvernul a propus proiectul spre consultări publice.

Fluxul de știri
0