Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

ANSA a verificat blocurile sanitare din școli și grădinițe: Ce nereguli a găsit

© Sputnik / Kirill Braga / Accesați arhiva multimediaEscuela
Escuela - Sputnik Moldova
Abonare
Zeci de cantine în care mănâncă copiii la școală nu corespund condițiilor sanitare.

CHIȘINĂU, 28 aug — Sputnik. Blocurile sanitare din școlile și grădinițele din țară au fost verificate de inspectorii ANSA dacă corespund condițiilor sanitar — tehnice.

Irina Parvan - Sputnik Moldova
La ce vârstă e bine să dăm copilul la școală, 6 sau 7 ani?

În urma verificărilor, specialiștii au constatat că dintre cele 1103 de instituții preșcolare — 72 la sută corespund cerințelor. În cazul instituțiilor școlare este vorba de 83 la sută.

La fel, inspectorii au constatat că doar în 55 de instituții școlare a fost făcută reparație capitală. Potrivit ANSA, instituțiile care nu corespund cerințelor pentru ași desfășura activitatea nu dispun de utilaje de încălzire a apei, sistem de canalizare, sistem de ventilare, dar și personal calificat cu studii în domeniu.

Potrivit datelor oferite de ANSA, în anul școlar 2017 — 2018, în instituțiile de învățământ au funcționat 2 582 de blocuri sanitare, unde s-au alimentat 152 322 de copii. Guvernul a decis în luna iulie că, începând cu 1 septembrie, normele financiare alocate pentru alimentația copiilor și elevilor în instituțiile de învățământ să fie majorat cu doi lei pe zi pentru fiecare copil.

Potrivit Guvernului, pentru anul 2018 este prevăzut în acest scop aproximativ un miliard de lei.

Fluxul de știri
0