Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alertă la o închisoare din țară. Un gardian a fost nevoit să împuște din arma din dotare

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Administrația Națională a Penitenciarelor a inițiat o ancheta interna pe acest caz, pentru a stabili circumstanțele producerii incidentului.

CHIȘINĂU, 27 sept – Sputnik. Un deținut de la Penitenciarul din Leova a încercat să evadeze din închisoare. Tentativa a avut loc miercuri seara. Pușcăriașul a încercat să scape de detenție, sărind gardurile de protecție ale instituției penitenciare. 

исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Toți deținuții din Penitenciarul 13, unde stă închis Filat, vor fi mutați în altă pușcărie

Un gardian care stătea de pază a observat cum deținutul, în vârstă de 49 de ani, încearcă să sară gardul și l-a somat să se oprească. Pușcăriașul a ignorat somațiile și și-a continuat planul de evadare. 

Potrivit Autorității Naționale a Penitenciarelor, pentru a-l opri, gardianul a fost nevoit să tragă o împușcătură de avertizare. Condamnatul a fost reținut, fără a i se cauza suferințe fizice.

Despre comiterea tentativei de evadare au fost sesizate Inspectoratul de Poliție din  Leova, Procuratura și Oficiul Avocatului Poporului. Administrația Națională a Penitenciarelor a inițiat o ancheta interna pe acest caz, pentru a stabili circumstanțele faptei.

Fluxul de știri
0