Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Luna octombrie va fi decisivă: deputații vor spune clar ce schimbă la Codul Electoral

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание Парламента 27.09.2018
Заседание Парламента 27.09.2018 - Sputnik Moldova
Abonare
Până la 31 octombrie, expertiza legislaţiei electorale care a stat la baza invalidării alegerilor locale noi în municipiul Chişinău va fi prezentată în Parlament.

CHIȘINĂU, 27 sept – Sputnik. Comisia juridică, numiri şi imunităţi va prezenta Parlamentului, până în data de 31 octombrie, expertiza legislaţiei electorale care a stat la baza invalidării alegerilor locale noi în municipiul Chişinău. 

Местные выборы - Sputnik Moldova
Politică
Agitația electorală la alegerile din 24 februarie ar putea avea loc după noi reguli

Comisia juridică, numiri şi imunităţi a fost împuternicită, printr-o hotărâre a Parlamentului, să efectueze o analiză amplă a cadrului legal care a stat la baza invalidării alegerilor locale noi în municipiul Chişinău. Expertiza se face în conformitate cu standardele internaţionale în materie de alegeri, cu referire la premisele şi motivaţia juridică care a stat la baza invalidării alegerilor locale noi, inclusiv legate de folosirea reţelelor sociale, precum şi proporţionalitatea sancţiunilor aplicate.

Concluziile vor include propuneri de perfecţionare a cadrului normativ relevant în vederea asigurării integrităţii procesului electoral şi consolidării drepturilor electorale ale cetăţenilor Republicii Moldova.

Inițiativa de a expertiza legislaţia electorală aparține unui grup de deputați.

Instanţele de judecată au invalidat alegerile noi pentru funcţia de primar general al municipiului Chişinău, care s-a desfășurat la începutul acestei veri. În baza respectivelor hotărâri, Comisia Electorală Centrală a declarat nul acest scrutin.

Următorul scrutin în Republica Moldova va avea loc în luna februarie a anului viitor. Alegătorii din țară vor fi chemați la urne pentru a alege componența unui nou Parlament.

Fluxul de știri
0