Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

SA ”Moldovagaz„ va fi reorganizată. Ce a discutat Pavel Filip cu un oficial ”Gazprom”

© Sputnik / Miroslav RotariМолдовагаз
Молдовагаз - Sputnik Moldova
Abonare
Până la 1 ianuarie 2020, SA ”Moldovagaz„ va fi supusă unui amplu proces de reorganizare. Subiectul a fost discutat în cadrul unei discuții de lucru între premierul moldovean și vicepreședintele ”Gazprom”.

CHIȘINĂU, 26 sept – Sputnik. Vicepreședintele concernului rus ”Gazprom”, Valerii Golubev, se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova. La Chișinău, Golubev a avut întrevederi cu premierul Pavel Filip și ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

În cadrul întrevederii cu premierul moldovean, părțile au discutat despre asigurarea pieței interne cu gaze naturale, tranzitul acestora, dar și procedurile de reorganizare a SA ”Moldovagaz”, impuse de cadrul legal național și angajamentele asumate.

Кирилл Габурич - Sputnik Moldova
Podcasturi
Exclusiv: Moldova renunță la gazul rusesc? Precizarea făcută de Chiril Gaburici

Conducerea concernului rus a reiterat că în 2019 piața internă din Republica Moldova va fi asigurată cu volumul necesar de gaze naturale, așa cum s-a convenit anterior.

În cadrul discuțiilor cu premierul Pavel Filip a fost abordat și subiectul privind necesitatea reorganizării SA „Moldovagaz”, dar și a celorlalte întreprinderi de distribuție a gazelor naturale aflate în proprietatea companiei, în conformitate cu prevederile legislației Republicii Moldova, dar și cu directivele europene, în special Pachetul III energetic. Termenul de implementare a prevederilor este 1 ianuarie 2020. 

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPrim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu vicepreședintele ”Gazprom”, Valerii Golubev
Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu vicepreședintele ”Gazprom”, Valerii Golubev - Sputnik Moldova
Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu vicepreședintele ”Gazprom”, Valerii Golubev

Pavel Filip a menționat că Guvernul va asigura suportul necesar pentru restructurarea sectorului în termenii stabiliți și crearea unei piețe concurențiale în domeniu.

Golubev l-a invitat pe prim-ministrul Pavel Filip să participe la ceremonia aniversară a  companiei  ”Moldovagaz”, care va marca 20 de ani de activitate, în anul 2019.

Fluxul de știri
0