Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon a trimis o cerere Rusiei privind scutirea de taxe vamale a mărfurilor din Moldova

© Sputnik / OsmatescoФлаги Молдовы и РФ
Флаги Молдовы и РФ - Sputnik Moldova
Abonare
Produsele pomilegumicole ar putea deveni mai competitive pe piețele din Rusia și din țările Uniunii Vamale.

CHIȘINĂU, 26 sept — Sputnik. Igor Dodon le-a solicitat autorităților Federației Ruse să scutească de taxe vamale unui șir de categorii de produse alimentare care provin din Moldova. Președintele Republicii Moldova a anunțat că a făcut acest demers în cadrul unei emisiuni în direct la postul de televiziune „Accent TV".

Livadă de mere - Sputnik Moldova
Oamenii de afaceri din Moldova își doresc să exporte mai multe produse în Rusia

„Îi voi convinge pe partenerii noștri ruși să anuleze taxele vamale la produsele pomilegumicole; este vorba de anumite tipuri de mărfuri, inclusiv merele, conservele și vinurile", a spus Dodon. 

Șeful statului a menționat că rezultatele examinării de către Rusia a acestei solicitări vor fi cunoscute în timpul vizitei sale la Moscova. Potrivit președintelui Moldovei, procedurile tehnice de ridicare a taxelor vamale pot fi finalizate în câteva luni.

Relațiile comerciale dintre Republica Moldova și Rusia s-au complicat după intrarea în vigoare a Acordului de Asociere Moldova — UE, fapt care a încălcat sistemul existent de colaborare economică a țării noastre cu țările CSI și ale Uniunii Vamale.

Fluxul de știri
0