Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Oamenii de afaceri din Moldova își doresc să exporte mai multe produse în Rusia

© Sputnik / Егор Еремов / Accesați arhiva multimediaLivadă de mere
Livadă de mere - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii de afaceri din Moldova își doresc să sexporte mai multe produse în Rusia.

CHIȘINĂU, 21 sept — Sputnik. Pentru membrii asociației "Moldova Fruct", Forumul Economic Moldo-Rus este o oportunitate de a discuta problemele cu care ne confruntăm în procesul de export a fructelor în Federația Rusă.

Стадницкий Виктор Антонович - Sputnik Moldova
Noi perspective de colaborare cu regiunea Lipețk din Federația Rusă

"Noi am prezentat potențialul asociației "Moldova Fruct". Am venit aici ca să discutăm cu oamenii de afaceri din Federația Rusă și, de ce nu?, să stabilim relații de cooperare. Cel mai mult exportăm în Federația Rusă, dacă vorbim de prune și mere. Evident că ne-am dori să exportăm și mai mult. Acest eveniment este o oportunitate să discutăm despre problemele cu care ne confruntăm în procesul de export și să propunem soluții. Există foarte multe lucruri care, la prima vedere, par minore, dar cu care ne confruntăm zi de zi", a precizat președintele "Moldova Fruct", Vitalie Gorincioi.

Asociaţia "Moldova Fruct" numără peste 170 de membri. Aceștia sunt recunoscuţi ca fiind unii dintre cei mai importanţi actori de pe piaţa producerii şi exportului de fructe din Moldova. Membrii "Moldova Fruct" produc 135 de mii de tone de mere, 15 mii de tone de prune, 1,5 mii de tone de cireșe, 3 mii de tone de struguri de masă, 1,5 mii de tone de piersic și o mie de tone de fructe uscate.

Fluxul de știri
0