Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Duma de Stat a aprobat pedeapsa pentru refuzul de a angaja cetățenii prepensionari

© Sputnik / Мирослав Ротарьpensionari пенсионеры
pensionari пенсионеры - Sputnik Moldova
Abonare
Proiectul de lege prevede răspundere penală pentru refuzul de a angaja în serviciu sau pentru concedierea nefondată a persoanelor de vârstă prepensionară.

CHIȘINĂU, 25 sept — Sputnik. Duma de Stat a Federației Ruse a adoptat în lectura a treia (ultima) proiectul de lege prezidențial privind pedeapsa pentru refuzul de a angaja în câmpul muncii cetățenii care se apropie de vârsta de pensionare, informează RIA Novosti.

Serviciul Federal Ocupare și Muncă va urmări care este cererea de profesii pentru prepensionari.

Proiectul de lege prevede răspundere penală pentru refuzul de a angaja în serviciu sau pentru concedierea nefondată a persoanelor de vârstă prepensionară. Acest fapt va fi pedepsit cu o amendă de până la 200 de mii de lei sau cu muncă obligatorie în folosul comunității până la 360 de ore.

Пенсионер pensionar bătrâni bătrân - Sputnik Moldova
Societate
Soarta pensionarilor, decisă de deputații moldoveni - detalii

Termenul „vârstă prepensionară" înseamnă ultimii cinci ani care precedă vârsta de pensionare.

În nota explicativă la documentul respectiv se spune că acesta este orientat spre atingerea indicatorilor prevăzuți de Strategia dezvoltării pe termen lung a sistemului de pensii, inclusiv echilibrarea acestuia, și stabilitatea financiară pe termen lung.

Potrivit spicherului Veaceslav Volodin, Duma de Stat trebuie „să facă tot posibilul pentru ca omul muncii, cetățeanul de vârstă prepensionară să fie protejat".

Fluxul de știri
0