Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Exclusiv: Unul dintre autorii omorului lui Dan Osipciuc a fost scos din izolator

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Unul dintre cei doi inculpați în dosarul omorului tânărului Dan Osipciuc a fost eliberat din izolator și plasat în arest la domiciliu. Tragedia a avut loc în noaptea de 20 spre 21 iunie la o piscină din Hâncești.

CHIȘINĂU, 25 sept – Sputnik. Unul dintre inculpații în dosarul omorului lui Dan Osipciuc, un tânăr de 20 de ani din Hâncești, a fost eliberat din izolator. Acestuia i-a fost schimbată măsura preventivă din arest în izolator în arest la domiciliu. Informația a fost oferită în exclusivitate pentru Sputnik Moldova de procurorul șef al municipiului Chișinău, Ștefan Șaptefrați.

доступ запрещен полиция - Sputnik Moldova
Societate
Mama tânărului împușcat de un polițist la Hâncești a făcut primele declarații

În noaptea de 20 spre 21 iunie, tânărul Dan Osipciuc alături de alți doi prieteni de ai săi de aceiași vârstă, toți din Hâncești, au mers să se scalde la o piscină din localitate. La un moment dat, proprietarul bazinului și un polițist, care s-a dovedit a fi șeful Serviciului Poliție Criminală din Hâncești, au început să tragă din două arme în cei trei studenți. Ulterior, polițistul și patronul și-au justificat acțiunile prin faptul că tinerii ar fi pătruns fără voie pe teritoriul centrului de agrement. În urma ambuscadei, tânărul Dan Osipciuc a fost împușcat și a decedat în scurt timp la spital. 

În aceiași noapte, oamenii legii i-au reținut pe șeful Serviciului Poliție Criminală din Hâncești, Ion Cojocaru și pe agentul economic Amir Rabi. Procurorii îl acuză pe polițist de comiterea depășirii atribuțiilor de serviciu, însoțită de aplicarea armei de foc și omorului intenționat al lui Dan Osipciuc, iar pe agentul economic de complicitate la crimă. În urma unei decizii judecătorești, cei doi au fost plasați în arest preventiv în izolator. 

Recent, unul dintre inculpați și anume Amir Rabi a fost eliberat din izolator și plasat în arest la domiciliu. Decizia a fost luată de judecătorii de la Curtea de Apel Chișinău. 

Procurorul șef al municipiului Chișinău, Ștefan Șaptefrați, a declarat pentru Sputnik Moldova că decizia Curții de Apel este definitivă și nu poate fi atacată de acuzatorul de stat. 

”Noi nu suntem de acord cu decizia Curții de Apel, dar nu o putem ataca în instanță. Decizia este definitivă și nu poate fi atacată”, a explicat procurorul.

Astăzi, 25 septembrie, la Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, are loc ședința de judecată în dosarul tânărului ucis la piscina din Hâncești. Ședința începe la ora 15:00.

Pistol - Sputnik Moldova
Societate
Tânărul ucis de un polițist la piscina din Hâncești a fost împușcat din două arme

Potrivit probatoriului, proprietarul i-ar fi cerut polițistului să-l ajute să depisteze şi să-i pedepsească pe cei care intră pe teritoriul bazei de odihnă în afara programului de lucru şi provoacă pagube. Procurorii susțin că, în lipsa unor temeiuri şi împuterniciri legale, în lipsa înregistrării unei sesizări privind comiterea unei infracţiuni, cei doi au organizat o ambuscadă la piscină, cu folosirea armelor din dotare de model „Makarov” şi „Glock-17 PHC 765”.

Procurorii au constatat că cei doi au folosit armele chiar dacă nu exista un pericol iminent pentru securitatea acestora, întrucât nicio persoană aflată pe teritoriul localului nu era înarmată și nu prezinta vreun pericol. Astfel, unul dintre cei trei tineri care se scăldau în acea noapte în bazin a fost grav rănit, decedând la scurt timp.

Întrebat ce pedepse vor cere pentru cei doi acuzatorul de stat în instanță, Ștefan Șaptefrați a declarat că polițistul riscă până la 15 ani de închisoare, iar proprietarul localului ar putea să petreacă următorii 6 ani după gratii.

Fluxul de știri
0