Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tânărul ucis de un polițist la piscina din Hâncești a fost împușcat din două arme

© Sputnik / Rodion ProcaPistol
Pistol - Sputnik Moldova
Abonare
Două persoane au ajuns pe banca acuzaților pentru omor și complicitate la omor. Procuratura oferă noi detalii în cazul omorului de la Hâncești.

CHIȘINĂU, 20 aug — Sputnik. Procuratura municipiului Chişinău a transmis în judecată cauza penală de învinuire a șefului Serviciului poliţie criminală al Inspectoratului de Poliţie din Hânceşti, Ion Cojocaru, pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu, însoţită de aplicarea armei de foc şi omor intenţionat al unui tânăr.

Une arme - Sputnik Moldova
Societate
Omorul de la Hâncești: Vinovații vor să scape de arest

Împreună cu poliţistul, pe banca acuzaţilor va compărea şi proprietarul complexului de agrement unde care s-a produs tragedia, Amir Rabi, acesta fiind acuzat de complicitate la crimă.

Potrivit probatoriului, incidentul a avut loc în noaptea spre 21 iunie, când trei tineri, toți de 20 de ani, au decis să se răcorească în piscina complexului, în afara orelor de program şi fără a cere permisiunea administrației centrului de agrement.

Astfel, proprietarul i-ar fi cerut respectivului poliţist să-l ajute să depisteze şi să-i pedepsească pe cei care intră pe teritoriul bazei de odihnă în afara programului şi provoacă pagube.

”Drept urmare, în lipsa unor temeiuri şi împuterniciri legale și în lipsa înregistrării unei sesizări privind comiterea unei infracţiuni, cei doi au organizat o ambuscadă la piscina respectivă, cu folosirea armelor din dotare de model „Makarov" şi „Glock-17 PHC765””, se spune într-un comunicat al Procuraturii Generale.

Oamenii legii au constatat că bănuiții au folosit armele chiar dacă nu exista un pericol iminent pentru securitatea acestora, întrucât nicio persoană aflată pe teritoriul localului nu era înarmată.

доступ запрещен полиция - Sputnik Moldova
Societate
Mama tânărului împușcat de un polițist la Hâncești a făcut primele declarații

Astfel, unul dintre cei trei tineri care se scăldau în acea noapte în bazin a fost grav rănit, decedând la scurt timp.

Poliţistul şi proprietarul centrului de agrement au fost reţinuţi şi până în prezent se află în arest preventiv. Dacă va fi găsit vinovat, poliţistul, care a fost suspendat din funcţie, riscă până la 15 ani privațiune de libertate, iar proprietarul — până la șase ani.

Potrivit legislaţiei în vigoare, cauza penală de învinuire a celor doi inculpaţi a fost expediată pentru examinare Judecătoriei Hânceşti. Concomitent, pentru a asigura caracterul obiectiv, operativ şi imparţial în cadrul examinării respectivei cauze penale, procurorul general, Eduard Harunjen, a înaintat Curţii Supreme de Justiţie un demers în care a solicitat strămutarea examinării acestei cauze penale către o altă instanţă de judecată de acelaşi nivel.

 

Fluxul de știri
0