Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldovenii mai au o șansă de a se angaja oficial la muncă peste hotare

CC0 / Pixabay / Aviavlad / Стройка
Стройка - Sputnik Moldova
Abonare
Acordul între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statului Israel cu privire la angajarea temporară a lucrătorilor a fost prelungit cu cinci ani. Până acum peste 6 mii de moldoveni s-au angajat la muncă oficial în Israel în baza acestui acord.

CHIȘINĂU, 24 sept – Sputnik. Republica Moldova și Israel vor extinde perioada de valabilitate a Acordului bilateral între Republica Moldova și Israel cu privire la angajarea temporară a lucrătorilor din Republica Moldova în Israel pentru o perioadă adiţională de cinci ani. 

Roma, Italia - Sputnik Moldova
O șansă unică pentru moldovenii din Italia ca să prindă un loc de muncă cu 8.500 de euro

Executivul de la Chișinău a prelungit termenul de valabilitate a tratatului până în ianuarie 2024.

Conform documentului, Statul Israel va contribui la asigurarea unui proces de angajare legal și echitabil pentru cetățenii Republicii Moldova, care vor să se angajeze în domeniul construcțiilor. Guvernul de la Israel va asigura contracararea colectării de taxe ilegale pentru plasare în câmpul muncii pe teritoriul Statului Israel și va asigura protecția drepturilor la muncă și protecția socială a lucrătorilor moldoveni pe perioada desfășurării procesului de recrutare, selectare, plecare, sosire, angajare și reîntoarcere.

Prelungirea perioadei de valabilitate rezultă din implementarea cu succes a Acordului pe perioada valabilității acestuia. Astfel, până în prezent, au fost organizate 12 etape de recrutare și angajare a cetățenilor Republicii Moldova pe teritoriul Statului Israel, reușindu-se organizarea angajării pe teritoriul Israelului a unui număr de 6082 de lucrători moldoveni, care activează, în baza unui contract individual de muncă, în peste 20 companii israeliene.

Fluxul de știri
0