Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Curtea Constituțională urmează să soluționeze astăzi disputa dintre președinte și premier

© SputnikКонституционный суд
Конституционный суд - Sputnik Moldova
Abonare
Curtea Constituțională a Moldovei urmează să ia astăzi o decizie importantă privind interimatul funcției de președinte.

CHIȘINĂU, 24 sept — Sputnik. Situația creată în jurul numirii noilor miniștri în Guvernul Filip a ajuns în vizorul Curții Constituționale. Înalta Curte examinează astăzi sesizarea unui grup de deputați privind constatarea circumstanțelor care justifică interimatul funcției de președinte al Republicii Moldova.

Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Politică
Dodon, nedumerit de remanierile guvernamentale: Au mai rămas câteva luni până la alegeri

Astfel, magistrații Curții vor decide dacă Igor Dodon va fi suspendat din funcția de președinte al țării. Cauza acestui demers este refuzul șefului statului de a numi noi membri ai Cabinetului de Miniștri — Silvia Radu în funcția de ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Nicolae Ciubuc — în cea de ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Interimatul temporar al funcției de președinte a mai fost instituit în Republica Moldova. Astfel, potrivit deciziei Curții Constituționale, interimatul a fost exercitat de președintele Parlamentului, care a emis în calitate de președinte interimar decrete de numire în funcție a unor miniștri.

Fluxul de știri
0