Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Sisteme S-300, în cel mult două săptămâni, vor fi transmise de către Moscova Damascului

© Sputnik / Pavel Lisitsyn / Accesați arhiva multimediaS-300
S-300 - Sputnik Moldova
Abonare
Anunțul a fost făcut de ministrul rus al Apărării, care susține că astfel va fi consolidată capacitatea de ripostă a sistemului sirian de Apărare antiaeriană.

CHIȘINĂU, 24 sept — Sputnik. Serghei Șoigu a amintit că discuțiile privind furnizarea de sisteme S-300 regimului Assad au fost suspendate în 2013, dar de atunci încoace situația a suferit schimbări majore, ”și nu din vina Moscovei”.

Rusia va livra, de asemenea, Siriei sisteme de dirijare automatizată pentru punctele de comandă ale apărării antiaeriene.

Российский самолет Ил-20М. Архивное фото - Sputnik Moldova
Rusia
Reconstiruire 3D a doborârii avionului Il-20 rusesc în Siria - Video

Șeful departamentului militar de la Moscova arată că acest fapt va permite coordonarea tuturor forțelor și mijloacelor de ripostă, monitorizarea situației în spațiul aerian și indicarea operativă a țintelor care urmează să fie lovite.

”Principalul este că Apărarea antiaeriană a Siriei va identifica, în mod garantat, toate navele rusești”, a accentuat Șoigu, citat de RIA Novosti.

Ministrul s-a declarat convins că aceste și alte măsuri ”vor calma mințile înfierbântate” determinându-le ”să nu recurgă la acțiuni necugetate”.

Sistemele S-300 pot intercepta ținte aeriene în rază de 250 de km și lovi dintr-o salvă mai multe dintre ele.

Fluxul de știri
0