Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Sisteme S-300, în cel mult două săptămâni, vor fi transmise de către Moscova Damascului

© Sputnik / Pavel Lisitsyn / Trecere la banca de fotografiiS-300
S-300 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Anunțul a fost făcut de ministrul rus al Apărării, care susține că astfel va fi consolidată capacitatea de ripostă a sistemului sirian de Apărare antiaeriană.

CHIȘINĂU, 24 sept — Sputnik. Serghei Șoigu a amintit că discuțiile privind furnizarea de sisteme S-300 regimului Assad au fost suspendate în 2013, dar de atunci încoace situația a suferit schimbări majore, ”și nu din vina Moscovei”.

Rusia va livra, de asemenea, Siriei sisteme de dirijare automatizată pentru punctele de comandă ale apărării antiaeriene.

Российский самолет Ил-20М. Архивное фото - Sputnik Moldova
Rusia
Reconstiruire 3D a doborârii avionului Il-20 rusesc în Siria - Video

Șeful departamentului militar de la Moscova arată că acest fapt va permite coordonarea tuturor forțelor și mijloacelor de ripostă, monitorizarea situației în spațiul aerian și indicarea operativă a țintelor care urmează să fie lovite.

”Principalul este că Apărarea antiaeriană a Siriei va identifica, în mod garantat, toate navele rusești”, a accentuat Șoigu, citat de RIA Novosti.

Ministrul s-a declarat convins că aceste și alte măsuri ”vor calma mințile înfierbântate” determinându-le ”să nu recurgă la acțiuni necugetate”.

Sistemele S-300 pot intercepta ținte aeriene în rază de 250 de km și lovi dintr-o salvă mai multe dintre ele.

Fluxul de știri
0