Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Iată cum suntem prostiți în magazine, chiar în supermarketuri

Abonare
Există mai multe metode de păcălit clienții, dar trei dintre ele, depistate în urma unei acțiuni de control, sunt foarte ingenioase.

Работа гипермаркета Лента в Новосибирске - Sputnik Moldova
Societate
Trucurile supermarketurilor: Cum să-ți dai seama că „ești prostit” în magazin
BUCUREȘTI, 23 sept — Sputnik, Daniel George Nistor. Crezi că ai cumpărat ceva, dar este altceva, pui în sacoșă mai puțin decât ai plătit, negustorul ascunde promoția de ochii tăi.

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea București-Ilfov a desfășurat 43 de acțiuni de control în rețelele de hypermarketuri.

În urma verificărilor, au fost aplicate 43 de amenzi în valoare totală de 632.000 lei.

De asemenea, comisarii au oprit definitiv de la comercializare 1.321 kg produse alimentare în valoare de 17.881 de lei românești și 37.592 litri apă plata și minerală și băuturi răcoritoare în valoare de 37.591 de roni, informează, într-un comunicat transmis vineri, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

Interesante sunt "principalele deficiențe constatate" în urma acțiunii de control. De fapt este vorba despre niște înșelătorii, prin care cumpărătorul este păcălit, pur și simplu.

Mașină a Inspectoratului Național de Patrulare al IGP - Sputnik Moldova
Societate
Îngrozitor: Iată ce riscăm să cumpărăm în piețele din țară

Prima dintre aceste "deficiențe" este "comercializarea de produse cu denumire incorectă în raport cu ingredientele declarate pe etichetele de produs". Astfel, clientul crede că a cumpărat ceva, dar el dă banii pe cu totul altceva.

O altă neregulă depistată — "comercializarea de produse alimentare ambalate recântărite în cadrul unității cu declararea unei cantități nete mai mari decât cea stabilită de producător". Cu alte cuvinte, pune în sacoșă mai puțin decât a plătit!

Carne de porc - Sputnik Moldova
Societate
Riscurile la care ne expunem dacă cumpărăm acest produs din Ucraina

Mai există și o metodă prin care cumpărătorul este îndepărtat de chilipirul care trebuia să îl atragă — de comercializarea de suplimente alimentare sub formă de pachete promoționale "2 la preț de 1" sau "1+1 GRATIS" fără a avea afișat la locul de comercializare prețul de vânzare astfel încât să reiasă avantajul specific prețului. Adică promoție să fie, dar să nu aflăm și noi că poate ne vine ideea să beneficiem.

Au mai fost depistate practice precum comercializarea de produse alimentare cu caracteristici calitative neconforme; nerespectarea condițiilor de temperatura la expunerea spre comercializare a unor produse alimentare; comercializarea de produse alimentare preambalate fără a avea declarate pe ambalaj condițiile de păstrare; prestarea de servicii alimentare fără respectarea condițiilor prescrise sau declarate.

Fluxul de știri
0