Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Riscurile la care ne expunem dacă cumpărăm acest produs din Ucraina

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Accesați arhiva multimediaCarne de porc
Carne de porc - Sputnik Moldova
Abonare
ANSA avertizează: Trebuie să fim precauți cu privire la carnea de import pe care o cumpărăm în perioada sărbătorilor.

CHIȘINĂU, 4 apr — Sputnik. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor anunță despre existența focarelor de pestă porcină africană în Ucraina.

Miei - Sputnik Moldova
Societate
Căutați carne de miel pentru masa de Paște? Vedeți ce spun specialiștii

În contextul pregătirilor pentru Sărbătorile de Paști, oficialii îi atenționează pe locuitorii din regiunile apropiate Ucrainei să nu procure și să nu importe carne și produse din carne de porc din țara vecină.

Potrivit unui comunicat de presă a instituției „respectarea restricțiilor de import a cărnii și a produselor din carne de porcină este o condiție obligatorie pentru toată lumea. Doar renunțând la procurarea și importul ilicit al acestui produs, putem exclude riscul sporit de pătrundere a bolii periculoase pe teritoriul țării".

Îngrozitor: Iată ce făceau angajații unei patiserii din Capitală — asta mâncăm noi>>>

Amintim că, în perioada sărbătorilor pascale, conform ordinului conducerii ANSA, în scop de combatere a comerțului ilicit de carne și produse din carne importate, subdiviziunile teritoriale ale Agenției vor intensifica controalele în unitățile de comerț și în piețele alimentare din republică.

Fluxul de știri
0