Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Al Treilea Război Mondial: Trump era pe cale să declare război Coreei de Nord

© AFP 2022 / Jeff KowalskyDonald Trump
Donald Trump - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Președintele american Donald Trump aproape că declarase război Coreei de Nord, când ar fi scris pe Twitter o serie de mesaje "de neconceput", în care ar fi ordonat evacuarea americanilor din Coreea de Sud, ceea ce ar fi indicat un prim atac iminent din partea SUA.

BUCUREȘTI, 11 sept — Sputnik, Doina Crainic. Donald Trump ar fi vrut să scrie pe Twitter că ordonă ca familiile celor 28.500 de soldați aflați în Coreea de Sud să părăsească țara, fapt care ar fi putut fi interpretat de Coreea de Nord ca o declarație de război, potrivit ziarului Daily Express, care citează cartea jurnalistului de investigații Bob Woodward, carte care urmează să apară pe 11 septembrie.

Donald Trump - Sputnik Moldova
Trump laudă parada militară din Phenian și pe Kim Jong-un

Potrivit noii cărți a jurnalistului de investigații Bob Woodward, "Fear: Trump in the White House", Donald Trump aproape că ar fi putut declanșa un război cu Coreea de Nord.

"Trump aproape a început un război cu Coreea de Nord scriind o serie de mesaje <<aproape de neconceput >> pe Twitter, ordonând evacuarea americanilor din Coreea de Sud, ceea ce ar fi indicat un atac iminent din partea SUA", scrie ziarul.

Aceasta s-ar fi întâmplat la începutul anului 2018, potrivit jurnalistului de investigații. O astfel de inițiativă ar fi fost interpretată de Phenian ca un indiciu pentru un atac viitor.

Totuși, ministrul Apărării James Mattis și echipa sa au cerut lui Trump să reconsidere ideea de a trimite acest mesaj pe Twitter, deoarece l-ar fi putut determina pe Kim să atace Coreea de Sud.

Summitul Putin - Trump - Sputnik Moldova
Trump consideră întâlnirea cu Putin ca fiind una dintre cele mai bune în viața lui

În cele din urmă, l-au convins pe Trump să renunțe, potrivit lui Woodward.

Mai mult, șeful de la Casa Albă ar fi vrut să mai scrie pe Twitter că tensiunile dintre SUA și Coreea de Nord au devenit o confruntare între cei doi lideri.

"E vorba de [o confruntare dintre] un lider versus un lider, un om împotriva unul alt om, eu împotriva lui Kim", este mesajul pe care l-ar fi pregătit Donald Trump.

Fluxul de știri
0