Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noi perspective de colaborare cu regiunea Lipețk din Federația Rusă

© Sputnik / OsmatescoСтадницкий Виктор Антонович
Стадницкий Виктор Антонович - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Organizatiei Regionale pentru Dezvoltarea și Susținerea Culturii Moldovenești "Patria”, Victor Stadnițchii, a declarat, în cadrul Forumului Economic Moldo-Rus, că există noi perspective de colaborare a țării noastre cu regiunea Lipețk din Federația Rusă.

CHIȘINĂU, 22 sept — Sputnik. Raionul Drochia a semnat un document de înfrățire cu raionul Dankov din regiunea Lipețk, Federația Rusă. Acest lucru a fost posibil datorită relațiilor strânse de prietenie dintre membrii Organizației Regionale pentru Dezvoltarea și Susținerea Culturii Moldovenești "Patria"și reprezentanții administrație publice din regiune. Colaborarea dintre cele două reguni va avea un impact pozitiv asupra dezvoltării raionului Drochia.

МРЭФ-2018 - Sputnik Moldova
Forumul Moldo-Rus: O cooperare mai eficientă cu Federația Rusă

Președintele Organizatiei Regionale pentru Dezvoltarea și Susținerea Culturii Moldovenești "Patria”, Victor Stadnițchii, a mai declarat pentru Sputnik Moldova că discută cu partea rusă despre posibilitatea ca studenții de la UTM să obțină două diplome. 

"Am fost cu o delegație din regiunea Lipețk la Universitatea Tehnică din Moldova. Am discutat posibilitatea de a elibera două diplome studenților. Este vorba de cea a țării noastre și a Federației Ruse. Acest lucru le va oferi studenților posibilitatea de a-și găsi un post bun de muncă în Rusia", a declarat Victor Stadnițchii, președintele Organizatiei.

Înfrățirea celor două regiuni din țara noastră și Rusia ar putea avea un impact pozitiv și asupra exportului produselor moldovenești.

"Am discutat cu partenerii noștri din Lipețk și despre posibilitatea de a exporta produse agroalimentare din raionul Drochia. Acum negociem această posibilitate. La fel, examinăm posibilatea de colaborare între Zona Economică Liberă din Nordul Moldovei cu cele peste 10 Zone Economice Libere din Lipețk ", a mai declarat Victor Stadnițchii.

Fluxul de știri
0