Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Forumul Moldo-Rus: O cooperare mai eficientă cu Federația Rusă

© Sputnik / Miroslav RotariМРЭФ-2018
МРЭФ-2018 - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii de afaceri din țara noastră au așteptări mari de la Forumul Moldo-Rus care se desfășoară astăzi în Capitală.

CHIȘINĂU, 21 sept — Sputnik. Sute de oameni de afaceri din Federația Rusă și Republica Moldova participă la Forumul Economic Moldo-Rus, care se desfășoară la Palatul Republicii. Antreprenorii din țara noastră privesc cu optimism acest eveniment economic și speră că în urma acestuia să aibă o cooperare mai bună cu Federația Rusă pe sfera economică. 

МРЭФ-2018 - Sputnik Moldova
Forumul Economic Moldo-Rus: Primele declarații ale participanților

"Salut organizarea acestui eveniment. Mă bucur că domeniul turismului nu a fost trecut cu vederea de către organizatori pentru că Moldova și Rusia au foarte multe în comun la acest capitol. Vin foarte mulți turiști ruși în țara noastră. Aceștia fiind pe locul trei în topul vizitatorilor țării noastre. Asta ne bucură foarte mult", a precizat pentru Sputnik Moldova Svetlana Lazăr, președintele Asociației Naționale a Turismului Rural, Ecologic și Cultural din Republica Moldova.

Svetlana Lazăr a mai subliniat că au început să se vadă primele rezultate ale discuțiilor purtate în cadrul Forulului Economic Moldo-Rus.

Маргарита Полоник - Sputnik Moldova
Societate
Polonik: În Rusia sunt solicitate tururile vinicole din Moldova

„Am semnat un acord de colaborare cu o asociație de profil din Federația Rusă, urmează să creăm și un concept de colaborare, iar prin urmare ne dorim ca numărul rușilor care vin să ne viziteze țara să fie în creștere", a precizat pentru Sputnik Moldova Svetlana Lazăr, președintele Asociației Naționale a Turismului Rural, Ecologic și Cultural din Republica Moldova.

La Forumul Moldo-Rus participă aproximativ 200 de oameni de afaceri din Rusia și peste 350 din Republica Moldova. În cadrul reuniunii urmează să fie semnate contracte de colaborare între întreprinzători ruși și moldoveni. Evenimentul va fi organizat anual și va crea condiții pentru atragerea mai multor investiții rusești în economia țării. Organizatorii vorbesc despre investiții de aproximativ un miliard de dolari, anual.

Fluxul de știri
0