Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Exclusiv: Moldova privită de investitorii ruși ca Silicon Valley a Europei de Est

© Photo : Mref.infoДенис Гудков
Денис Гудков - Sputnik Moldova
Abonare
Silicon Valley în Moldova. Reprezentantul asociației "Delovaia Rossia" Denis Gudkov consideră că în țara noastră există condiții prielnice pentru dezvoltarea sectorului IT.

CHIȘINĂU, 21 sept — Sputnik. Joi, la Chișinău, începe cel mai important eveniment economic al anului la care vor participa oameni de afaceri din Republica Moldova și Federația Rusă. Forumul Economic Moldo-Rus are drept scop atragerea investițiilor rusești în economia țării.

Sectorul IT este unul dintre domeniile care se va afla în vizorul investitorilor ruși. În discuția cu reporterul Sputnik Moldova, reprezentantul asociației ”Delovaia Rossia” Denis Gudkov a declarat că specialiștii din Rusia au studiat acest domeniu și pot aprecia cât de activ se dezvoltă acesta în Moldova.

”Poate că încă nu este totul la suprafață, dar Moldova are potențial pentru a deveni o oază privind proiectele IT și aș vrea să discut acest subiect. Avem multe de oferit. De exemplu, există mecanisme rusești care funcționează cu succes la noi. Ar fi interesant să discutăm cum ar putea fi aplicate acestea în Moldova. Și să privim Moldova ca pe o nouă cale de implementare a proiectelor”, a subliniat Gudkov.

Дворец Республики - Sputnik Moldova
Astăzi începe cel mai important eveniment economic al anului - detalii

El nu a exclus că și în Moldova ar putea să apară un fel de Silicon Valley, însă pentru aceasta sunt necesari mai mulți pași care le-ar demonstra oamenilor de afaceri din Rusia interesul și deschiderea țării pentru proiecte comune.

”Pentru ca să se întâmple acest lucru trebuie să existe condiții fiscale avantajoase, trebuie să existe claritate în privința infrastructurii. Statul trebuie să demonstreze că este deschis pentru implementarea acestor proiecte, că există un climat favorabil pentru întreprinzători și că aceștia nu trebuie să se teamă să investească în acest domeniu”, a subliniat Denis Gudkov.

Fluxul de știri
0