Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Astăzi începe cel mai important eveniment economic al anului - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariДворец Республики
Дворец Республики - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Forumul Economic Moldo-Rus - cel mai important eveniment economic începe astăzi în Capitala Republicii Moldova - detalii.

CHIȘINĂU, 20 sept — Sputnik. Astăzi la Chișinău încep lucrările celui mai important eveniment economic al anului — Forumul Economic Moldo-Rus, o platformă de discuții privind dezvoltarea relațiilor comerciale și economice dintre țara noastră și Federația Rusă. În cadrul reuniunii, oamenii de afaceri moldoveni și cei ruși urmează să semneze contracte de colaborare. Evenimentul va fi organizat anual și va crea condiții pentru atragerea mai multor investiții rusești în economia țării.

Дворец республики - Sputnik Moldova
Forumul Economic Moldo-Rus: Tot ce trebuie să știi

În cadrul celor șapte paneluri urmează a fi puse în discuție următoarele subiecte: Moldova între Est și Vest; complexul agro-industrial: posibilități și interese de cooperare; vinificație; dezvoltarea turismului; inițiativele strategice din Rusia: o experiență pentru Moldova; zonele economice specifice; un mediu urban confortabil.

În a doua parte a zilei va avea loc ședința plenară a Forumului. Participanții la forum vor fi salutați de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, dar și de cunoscuți oameni de afaceri ruși.

Printre principalii spicheri vor fi copreşedintele Organizaţiei Ruse Obşteşti „Delovaia Rossia",Andrei Nazarov,  reprezentantul special al președintelui Federației Ruse pentru protecția drepturilor antreprenorilor, Boris Titov, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Federaţiei Ruse, Serghei Katîrin, dar și reprezentanți ai businessului european — Michael Harms, director executiv al "Comitetului de Est al economiei germane”.

Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Ce așteptări are Igor Dodon de la Forumul Economic Moldo-Rus - detalii

Ședința va fi moderată de președintele companiei rusești de televiziune "ВИД", Alexandr Lyubimov.

Amintim că Forumul este organizat cu sprijinul organizaţiilor obşteşti "Delovaia Rossia" şi "Opora Rossii", al Camerei de Comerţ şi Industrie din Rusia, precum și al Uniunii Ruse a Industriaşilor şi Antreprenorilor, și va avea loc prin rotație la Chișinău și în Federația Rusă. În 2019, Forumul va fi organizat la Moscova.

Partenerul informațional general al evenimentului este Agenția Internațională de Presă și radio Sputnik Moldova.

Mai multe detalii aflați pe site-ul Forumului: http://mref.info.

Fluxul de știri
0