Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Operațiune specială a MAI: Funcționari publici, documentați și trași la răspundere

© Sputnik / Miroslav RotariMAI
MAI - Sputnik Moldova
Abonare
Nerespectarea prevederilor legislației în vigoare duce la consecințe tragice.

CHIȘINĂU, 21 sept — Sputnik. Cinci funcționari publici cu statut special și un reprezentat al administrației publice locale au ajuns în vizorul Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI, Direcției Inspectare Efectiv al IGP și Inspectoratului Național de Patrulare.

Funcționarii au fost documentați în perioada 19 — 20 septembrie, fiindu-le aplicate amenzi și puncte de penalizare pentru încălcarea regulilor de folosire a centurii de siguranță, parcarea în loc interzis și încălcarea regulilor de exploatare a vehiculelor.

Poliția - Sputnik Moldova
Societate
Inspectoratul Național de Patrulare: Nou avertisment pentru conducătorii auto - Video

Operațiunea MAI are drept scop reducerea numărului accidentelor rutiere, sensibilizărea opiniei publice asupra riscurilor producerii accidentelor rutiere, sporirea eficienții activității de prevenire a încălcărilor Regulamentului circulației rutiere.

Astfel, în perioada 19 — 20 septembrie, oamenii legii au întocmit 159 de procese verbale și au aplicat amenzi de peste 106 mii de lei cu peste 500 de puncte de penalizare.

Cele mai frecvente încălcări documentate au fost în urma depășirii limitei de viteză, necuplarea centurii de siguranță și starea de ebrietate la volan.

Ministerul de Interne îndeamnă toți participanții la trafic să dea dovadă de maximă prudență, vigilență și corectitudine.

Fluxul de știri
0