Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Inspectoratul Național de Patrulare: Nou avertisment pentru conducătorii auto - Video

© Sputnik / Miroslav RotariPoliția
Poliția - Sputnik Moldova
Abonare
INP vine cu un mesaj pentru toți șoferii care circulă pe drumurile din Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 16 aug — Sputnik. Inspectoratul Național de Patrulare îndeamnă șoferii să respecte limitele de viteză şi să nu urce la volan după ce au consumat alcool.

Poliția de Patrulare - Sputnik Moldova
Societate
Polițiștii de Patrulare, surprinși cu camera făcând asta în satul Mingir – Video

Ofițerii de patrulare din nordul țării acționează astăzi pe șoseaua M5 (Criva — Bălți — Chișinău — Tiraspol — frontiera cu Ucraina) pentru a depista, prin intermediul aplicației E-DATA, șoferii care au comis încălcări în trafic și se eschivează de la răspunderea contravențională.

Inspectoratul Național de Patrulare le recomandă șoferilor să respecte Regulamentul Circulației Rutiere, în special limita de viteză, pentru a evita producerea unor evenimente neplăcute.

Mașinile dotate cu radare, dar fără numere de înmatriculare ale MAI, se vor afla astăzi pe următoarele drumuri:

Strada Basarabiei, Nicolae Milescu Spătarul, șoseaua Hâncești și bulevardul Mircea cel Bătrân din municipiul Chișinău;

R3 (Chişinău — Hânceşti — Cimişlia — Basarabeasca — frontiera cu Ucraina).

Amintim că șoferii prinși băuți la volan vor avea în curând o "surpriză" uriașă. Ei ar putea să rămână fără pemise de conducere pe un termen de până la patru ani. Șoferii nedisciplinați își vor putea recupera permisul doar după ce vor susține un examen sau vor frecventa un program antialcoolic şi antidrog stabilit de către consilierul de probaţiune.

Anterior, Veaceslav Sârbu, șeful Serviciului Juridic al Inspectoratului Național de Patrulare, a declarat în studioul radio Sputnik Moldova că modificările la Codul Penal vor intra în vigoare în timpul apropiat.

Vin timpuri grele pentru șoferi: Iată ce se va întâmpla>>>

Noile modificări stipulează cazurile în care șoferii băuți nu vor mai putea fi eliberați de răspunderea penală. Astfel, portivit reprezentantului INP, în Codul Contravențional al Republicii Moldova se instituie o măsură de siguranță nouă cu privire la ridicarea provizorie a permisului de conducere a mijloacelor de transport până la pronunțarea hotărârii judecătorești.

Fluxul de știri
0