Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

A doua de zi a Forumului Economic Moldo-Rus: Cele mai importante evenimente

© Sputnik / Miroslav RotariМРЭФ_2018
МРЭФ_2018 - Sputnik Moldova
Abonare
Astăzi, a doua de zi în care se desfășoară Forumul Economic Moldo-Rus, lucrările se vor desfășura în cadrul a șapte grupuri de lucru.

CHIȘINĂU, 21 sept — Sputnik. Ieri, la Chișinău, și-a început lucrările primul Forum Economic Moldo-Rus, care reprezintă o platformă de discuții privind dezvoltarea relațiilor comerciale și economice dintre țara noastră și Federația Rusă.

Денис Гудков - Sputnik Moldova
Exclusiv: Moldova privită de investitorii ruși ca Silicon Valley a Europei de Est

La eveniment participă aproximativ 200 de oameni de afaceri din Rusia și peste 350 din Republica Moldova. În cadrul reuniunii urmează să fie semnate contracte de colaborare între întreprinzători ruși și moldoveni. Evenimentul va fi organizat anual și va crea condiții pentru atragerea mai multor investiții rusești în economia țării. Organizatorii vorbesc despre investiții de aproximativ un miliard de dolari, anual.

Astăzi, a doua de zi în care se desfășoară Forumul Economic Moldo-Rus, lucrările se vor desfășura în cadrul a șapte paneluri: Moldova între Est și Vest; complexul agro-industrial: posibilități și interese de cooperare; vinificație; dezvoltarea turismului; inițiativele strategice din Rusia: o experiență pentru Moldova; zonele economice specifice; un mediu urban confortabil.

Tot astăzi va avea loc ședința plenară "Moldova ne cheamă", care se va discuta despre mecanismele și posibilitățile interacțiunii dintre businessul rusesc și cel moldovenesc.

La această ședință vor participa președintele Igor Dodon; Andrei Nazarov, copreşedintele Organizaţiei Ruse Obşteşti „Delovaia Rossia"; Boris Titov, reprezentantul special al președintelui Federației Ruse pentru protecția drepturilor antreprenorilor; Serghei Katîrin Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Federaţiei Ruse, dar și reprezentanți ai businessului european — Michael Harms, director executiv al "Comitetului de Est al economiei germane".

Ședința va fi moderată de Alexandr Lyubimov, președintele companiei de televiziune "ВИД".

Amintim că Forumul este organizat cu sprijinul organizaţiilor obşteşti "Delovaia Rossia" şi "Opora Rossii", al Camerei de Comerţ şi Industrie din Rusia, precum și al Uniunii Ruse a Industriaşilor şi Antreprenorilor, și va avea loc prin rotație la Chișinău și în Federația Rusă.

Partenerul informațional general al evenimentului este Agenția Internațională de Presă și radio Sputnik Moldova.

Fluxul de știri
0