Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

În pofida criticilor ONU, Ungaria spune că nu va fi "niciodată o ţară a migranţilor"

CC0 / Pixabay / andreas160578 / Budapesta
Budapesta - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a acuzat Organizația Națiunilor Unite de răspândirea minciunilor despre politica de migrație a țării sale, spunând că Ungaria nu va permite niciodată "unui migrant ilegal" să intre pe teritoriul său.

CHIȘINĂU, 20 sept — Sputnik. Peter Szijjarto, ministrul Afacerilor Externe al Ungariei, a declarat miercuri în faţa Consiliului pentru Drepturile Omului de la Geneva, că ONU răspândește minciuni despre politica de migrație a țării sale, pentru a pune Ungaria "sub tutelă".

"Ungaria nu va fi niciodată o țară a migranților. Vom proteja întotdeauna securitatea poporului maghiar. Nu vom permite niciodată niciunui migrant ilegal să intre în țară", a declarat el, citat de AFP.

Victor Juc - Sputnik Moldova
Care este, de fapt, adevăratul motiv pentru care Ungaria a fost sancționată de UE

El a acuzat în mod deosebit, fără a da nume, "anumiți oficiali ai ONU" care "manifestă parțialitate în problema migrației" și care au răspândit "minciuni scandaloase și inacceptabile" despre Ungaria.

"Nu vom permite niciodată niciunui migrant ilegal să intre în țară", a declarat Peter Szijjarto. Ungaria va rămâne o țară a maghiarilor, care este fericită și mândră de istoria sa de mai mult de 1000 de ani și de cultura și tradițiile sale creștine".

Premierul maghiar Viktor Orban a intervenit pe 11 septembrie în Parlamentul European pentru a critica o rezoluție care insultă "onoarea națiunii maghiare".

La 19 iulie, Péter Szijjártó a declarat deja că țara nu va participa la Pactul Global pentru migrație sigură, ordonată și ordinară, al cărui text a fost aprobat în cadrul negocierilor sub auspiciile Organizației Națiunilor Unite.

Fluxul de știri
0