Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Care este, de fapt, adevăratul motiv pentru care Ungaria a fost sancționată de UE

© Sputnik / Miroslav RotariVictor Juc
Victor Juc - Sputnik Moldova
Abonare
Motivul pentru care Ungaria a fost sancționată de UE.
Care este, de fapt, adevăratul motiv pentru care Ungaria a fost sancționată de UE

Relațiile bune dintre Budapesta și Moscova ar putea fi, de fapt, adevăratul motiv pentru care Ungaria a fost sancționată de Uniunea Europeană. Declarația aparține politologului Victor Juc și a fost făcută în cadrul emisiunii „Atitudini" de la Radio Sputnik Moldova.

Expertul nu exclude că decizia Uniunii Europene este mai mult un semnal dat Ungariei, care nu se conformează politicilor UE și continuă să aibă relații bune cu Federația Rusă.

„În contextul acestui spirit antirusesc care predomină în UE, fiind foarte bine ghidat și provenit din Marea Britanie, nu exclud că sancțiunile au fost alimentate de această tendință antirusească", a declarat politologul Victor Juc.

Cert este că chiar astăzi premierul Ungariei, Viktor Orban, se va întâlni cu preşedintele Federației Ruse, Vladimir Putin, la Moscova. Cei doi oficiali vor discuta despre despre problemele energetice și economice.

„Întâlnirea dintre Viktor Orban și Vladimir Putin nu este prima. Ele se produc cu o periodicitate, ceea ce înseamnă că este un parteneriat strategic între Rusia și Ungaria. Probabil că Ungaria va primi un preț preferențial la gazele naturale, fiindcă Federația Rusă este interesată de exportul de gaz și țiței, iar Ungaria, alături de Germania, este o forță care se dovedește a fi capabilă să absoarbe hidrocarburile din Federația Rusă", adaugă Victor Juc.

Amintim că Ungaria a fost sancționată de Parlamentul European pentru că ar fi deviat de la valorilor europene. Săptămâna trecută, 448 de europarlamentari au votat pentru activarea articolului 7 al Tratatului Uniunii Europene. Ungaria este acuzată de faptul că persecută presa incomodă și organizațiile neguvernamentale care promovează drepturile minorităților și refugiaților. Aceeași pedeapsă a fost aplicată, anterior, Poloniei, pentru nerespectarea statului de drept.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0