Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Marea Britanie: imigranții din UE contribuie mai mult la buget decât localnicii din UK

© Sputnik / Alex McNaughtonВестминстерский мост через реку Темза в Лондоне
Вестминстерский мост через реку Темза в Лондоне - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Imigranții din UE contribuie cu 2300 lire mai mult la bugetul de stat al Marii Britanii decât media generală a contribuabililor, comparativ cu cetățenii britanici.

CHIȘINĂU, 20 sept — Sputnik. Taxele vor crește în Marea Britanie după ieșirea din componența UE, în cazul impunerii unor restricții mai dure pentru muncitorii din UE, aceștia fiind nevoiți să contribuie mai mult în bugetul public decât cetățenii rezidenți, se arată într-un studiu, citat de publicația britanică Independent.

Parlamentul Britanic și Big Ben - Sputnik Moldova
Marea Britanie: Cetățenii europeni nu vor beneficia de tratament preferenţial după Brexit

Imigranții din UE contribuie în fiecare an în termeni neți cu 2300 lire sterline mai mult decât un adult mediu, arată analiza realizată pentru guvern.

De-a lungul perioadei de ședere, aceștia plătesc cu 78 mii lire sterline mai mult decât beneficiază de pe urma serviciilor publice, în timp ce contribuția cetățeanului mediu britanic în această perioadă a șederii este zero.

Oxford Economics, care este autorul evaluării, afirmă că acest lucru presupune că valoarea cetățenilor UE pentru economie este echivalentă cu 5p ai ratelor impozitului pe venit.

"Când acestea vin în finanțele publice, imigranții europeni contribuie substanțial mai mult decât ne costă, relaxând povara fiscală pentru ceilalți contribuabili", a declarat Ian Mulheirn, coordonatorul studiului.

Concluziile au fost publicate în perioada în care consilierii guvernamentali îndeamnă la simplificarea sistemului imigrației în Marea Britanie în perioada post-Brexit pentru muncitorii cu o înaltă calificare, limitând accesul muncitorilor necalificați.

Londra - Sputnik Moldova
Societate
Reguli noi pentru moldovenii care vor să rămână în Marea Britanie după Brexit

Comitetul Consultativ pentru Migrație (MAC) a declarat că pentru cetățenii UE trebuie să fie aplicate norme similare cu cele pentru imigranții din restul lumii, după ce regulile de liberă circulație vor fi suspendate.

De altfel, acesta a recomandat aplicarea unei astfel de politici doar în cazul aceasta a fost decisă "în izolare", pentru că migrația nu a fost parte a negocierilor cu UE.

În ceea ce privește valoarea muncitorilor din UE, Mulheirn a adăugat: "În plus, această contribuție medie pozitivă va persista de-a perioadei de ședere: mulți imigranți sunt educați și mulți din ei pleacă înainte să devină o povară pentru finanțele publice".

„Dacă noua relație a Marii Britanii cu Europa va presupune reducerea imigrației, această analiză sugerează că povara fiscală asupra celorlalți va spori", afirmă Mulheirn.

Concluziile au fost publicate în timp ce miniștri au primit mult așteptatul raport MAC, care va ajută la luarea deciziilor asupra modificării regulilor de liberă circulație după ieșirea Regatului Unit din UE, se spune în analiza Oxford Economics.

Theresa May a fost criticată în mai multe rânduri pentru că nu a reușit să prezinte o nouă politică cu privire la imigrație după doi ani de la referendumul pentru Brexit.

Politica rămâne a fi o mare necunoscută, în ciuda faptului că reprezintă cea mai importantă parte a negocierilor cu Bruxelles, iar Marea Britanie trebuie să fie dispusă să accepte reguli liberale pentru a-și asigura un acord comercial preferențial.

Zilele trecute, prim-ministrului și Sajid Javid, Secretarul de Stat, care promovează o direcție mult mai dură decât predecesorul său, Amber Rudd, au sugerat că nu vor exista niciun fel de privilegii pentru muncitorii străini din UE.

Frontiera Marii Britanii - Sputnik Moldova
Planul post-Brexit a fost dezvăluit: Gata cu libera circulație în Marea Britanie

Cu toate acestea, miniștrii au recunoscut că un compromis asupra imigrației va fi necesar pentru încheierea tuturor acordurilor de comerț, inclusiv cu UE.

Mulheirn a declarat că studiul efectuat de Oxford Economics, solicitat de MAC, reprezintă prima evaluară a contribuției totale a imigranților din "clasa 2016" care au sosit în Marea Britanie, pe durata întregii perioade de ședere estimate.

Potrivit calculelor, imigranții non-europeni au o contribuție netă pozitivă de 28-50 mii de lire, mai puțin decât cei proveniți din UE, care contribuie cu 78 mii lire, în perioada echilibrării bugetului.

În total, beneficiul net din partea imigranților "clasei 2016" se estimează a fi de 26,9 miliarde de lire sterline, cu 19,3 miliarde de la imigranții din UE, iar 7,5 miliarde de la imigranții din restul lumii.

Anual, în timp ce imigranții din UE contribuie cu 2300 mii lire sterline peste medie, fiecare imigrant non-european contribuie cu 800 lire mai puțin de medie, în timp ce fiecare britanic nativ cu 70 lire mai puțin decât media.

Fluxul de știri
0