Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ce așteptări are Igor Dodon de la Forumul Economic Moldo-Rus - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Игорь Додон
Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Primul Forum Economic Moldo-Rus își începe activitatea joi la Chișinău - iată care sunt așteptările președintelui Igor Dodon.

CHIȘINĂU, 19 sept — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat că principalele sale așteptări de la Forumul economic moldo-rus sunt legate de semnarea unor acorduri de investiții și de soluționarea problemei exporturilor pe piața rusească.

Forumul Economic Moldo-Rus este un eveniment de afaceri internațional, având drept scop examinarea problemelor actuale ce țin de dezvoltarea relațiilor comercial-economice dintre cele două țări. Primul Forum Economic Moldo-Rus se va desfășura în perioada 20 — 22 septembrie la Chișinău. Evenimentul se va desfășura anual, iar în 2019 acesta va avea loc la Moscova.

”Sper că în urma Forumului vor fi semnate acorduri de investiții în Republica Moldova în valoare de zeci sau chiar de sute de milioane de dolari. De asemenea, aș vrea să deblocăm accesul pe piața rusă pentru toți producătorii moldoveni”, a declarat Dodon în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Moldova 1.

Vasile Chirtoca și Ion Perju - Sputnik Moldova
Așteptările oamenilor de afaceri de la Forumul Economic Moldo-Rus

Președintele a anunțat că a avut negocieri prealabile pe aceste subiecte cu reprezentanții părții ruse.

”Am primit semnale clare că Moldova are parteneri care vizează proiecte în mai multe domenii — agricultură, turism, industrie. Mai multe detalii le voi oferi în cadrul Forumului”, a subliniat șeful statului.

El și-a exprimat speranța că problema exporturilor produselor moldovenești pe piața rusească va fi discutată cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, în marja summitului CSI de la Dușanbe.

Fluxul de știri
0