Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

O delegaţie israeliană merge la Moscova pentru a discuta doborârea avionului Il-20 rusesc

© Sputnik / Alexandr Tarasenkov / Accesați arhiva multimediaIl-20
Il-20 - Sputnik Moldova
Abonare
O delegație israeliană, condusă de comandantul forțelor aeriene israeliene, Amikam Norkin, va merge la Moscova pentru a prezenta detaliile investigației israeliene în legătură cu gravul incident legat de avionul Il-20 rusesc, doborât luni, în Siria.

CHIȘINĂU, 20 sept — Sputnik. Comandantul forțelor aeriene israeliene, Amikam Norkin, merge astăzi la Moscova pentru a face schimb de informații despre prăbușirea avionului Il-20 rusesc în Siria, a afirmat serviciul său de presă.

Beniamin Netaniahu - Sputnik Moldova
Netaniahu: Declarație cu privire la relațiile dintre Israel și Rusia

"Comandantul Forțelor Aeriene și oamenii care îl însoțesc vor prezenta în detalii ce s-a întâmplat, inclusiv… constatările generale ale anchetei efectuate de Forțele de Apărare a Israelului", se arată în declarație.

Reamintim că un avion Il-20 a fost doborât accidental de o baterie antiaeriană a armatei siriene din zona Latakia, în timp ce forțele aeriene israeliene se aflau într-o misiune în aceeași regiune. Moscova a acuzat armata israeliană că a creat în mod deliberat o situație periculoasă care a dus la distrugerea aparatului rusesc.

Partea israeliană, la rândul său, a afirmat că autoritățile din Siria sunt responsabile. Israelul și-a exprimat regretul și a declarat că este gata să furnizeze Moscovei toate informațiile necesare în ancheta sa.

Fluxul de știri
0